«L’espai peatonal de la Vila és l’ideal» per al mercat del dimecres segons els tècnics municipals

0
198
Plaça de la Constitució en la Vila on s'ubica el Mercat Ecològic
Mercaders i Ajuntament coincidixen en abandonar l’actual ubicació del mercat
AVAME proposa traslladar les tendes a l’avda Luis Suñer

Avame, l’associació de mercaders proposa el trasllat del mercat a l’avda Luis Suñer 

La Policia Local desaconsella esta ubicació perquè dificultaria el trànsit de vehicles

Els tècnics consideren que en la Vila potenciaria el comerç del centre de la ciutat

I proposen traslladar-lo del dimecres al dissabte com han fet a La Pobla Llarga 

El debat sobre la ubicació del tradicional mercat del dimecres d’Alzira apareix i desapareix com si fora el Guadiana. La última iniciativa de modificar-lo correspon a l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME) que ha proposat a l’Ajuntament el trasllat a l’avda Luis Suñer argumentant que oferix «una major atractiu comercial»

Els comerciants busquen la manera de taponar la sangria provocada per la crisi econòmica i la competència d’altres mercats i de les grans superfícies comercials que ha reduït els llocs de venda un 50%, passant dels 360 de l’època de major esplendor, als 175 actuals.

Esta proposta ja va partir a finals de l’anterior legislatura de la regidoria de Comerç, però no va prosperar davant l’informe negatiu de la Policia Local.

Agreujament del trànsit

Segons el Cap de la Policia el canvi proposat pels comerciants, «no soluciona cap problema sinò que els agreujaria en ser l’avda Luis Suñer un eixe important de la circulació per als conductors que s’apropen al mercat». Mentre que el carrer paral.lel, Pere Morell, «no permet la mateixa fluïdesa de trànsit en ser més estret, sense que els vehicles puguen aparcar en doble fila com ocurrix actualment».

Per a la Policia Local, la ubicació dels actuals jutjats i del col.legi Públic Alborxí suposa «altre entrebanc» al trasllat, «cal pensar la solució adient per al mig i llarg termini», manifesta el seu cap a Riberaexpress.

Així el debat es situa entre ubicar el mercat a les afores de la ciutat, com pot ser el cas de Tulell, «amb fàcil accés», o bé en el centre del municipi, concretament a la Vila, on es situava el mercat original, com apunten tècnics del departament d’Urbanisme.

Potenciar les botigues del centre

«L’espai peatonal de la Vila és l’ideal perquè potenciaria les botigues de la zona», apunten des de este departament, que assenyalen a les places de Cassasús i de la Constitució, als carrers Major Santa Caterina i Faustí Blasco i les seues rodalies com l’àrea adient. «Totes les botigues i establiments del centre d’Alzira es vorien potenciades, aprofitant els espais peatonals del centre històric», asseguren.

Consideren que l’aparcament no seria problema «davant l’existència d’un parking gran com el de la plaça de la Generalitat que podria ser gratuït durant els dimecres amb un conveni entre l’empresa que el gestiona i l’ajuntament» i l’adequació de zones d’aparcament en el sector Tulell».

L’actual ubicació és impresentable

En Urbanisme consideren que l’actual ubicació «és impresentable», en ser «una zona freda i desangelada on bufa prou el vent». I insistixen en qué cal emprendre «actuacions que ajuden a potenciar el comerç», qualificant com «positives» la peatonalització dels carrer Benito Pérez Galdós i Hort dels Frares.

Per als responsables tècnics d’esta àrea, el Centre Comercial obert «és la única forma de competir amb els centres comercials tancats, que junt la venda on line són els principals competidors del comerç de proximitat».

Eroski ha desfet al comerç d’Alzira

Entenen que la implantació del Eroski a Carcaixent «ha desfet el comerç d’Alzira que no ha sabut respondre a la seua competència» i afegixen que el mercat el dimecres «és molt important i cal potenciar-lo ubicant-lo en la Vila per a crear sinèrgies amb el comerç local del centre de la ciutat».

Una mesura «favorable» seria traslladar el mercat ambulant del dimecres al dissabte i fiquen com exemple el cas de La Pobla Llarga «on ha triomfat».

La regidora responsable de les àrees de Seguretat i Urbanisme, Sara Garés, es mostra partidària d’obrir «una taula de debat» per a tractar esta qüestió i que el mercat ambulant del dimecres puga trobar una adient i definitiva ubicació. Pel moment totes les parts coincidixen en que cal canviar l’actual emplaçament.

Riberaexpress