Els mercaders del dimecres consideren que els camions i remolques no caben en la Vila

0
273
Miguel Ángel Viñes mostra el plànol de la distribució de les parades en l'avda Luis Suñer
Remolque convertit en tenda

El president de l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME), Miguel Ángel Viñes, assegura que les 175 tendes del mercat ambulant del dimecres «no caben en la Vila», davant «la presència d’una quinzena de camions i remolques de considerable tamany«.

A Viñes no li convenç el trasllat al barri històric d’Alzira, i menys encara al sector urbanístic de Tulell «en estar massa lluny del centre de la ciutat».

Al dirigent dels comerciants li «agrada» l’actual ubicació, i sols acceptaria un canvi «cas d’anar a l’avda Luis Suñer, on no hi han vados i hi ha més separació entre les nostres tendes i les del carrer».

Informe negatiu

A l’Avinguda caben un total de 210 parades que deixarien lliure la Plaça del Regne, però la Policia Local no considera viable esta proposta, davant l’existéncia d’un col.legi, dels jutjats i d’Hisenda.

Segons Viñes canviar de l’actual lloc, on portem una trentena d’anys, «és molt complicat» i proposa que abans de traslladar-se a altre barri de la ciutat, «es reunisquen amb nosaltres, els tècnics i les autoritats locals».

Obert el 9 d’Octubre

Camió botiga hui en el mercat

Als mercaders tampoc els agrada celebrar el mercat altre dia diferent, «donat que a Alzira sempre ha sigut el dimecres i cada poble té el seu dia». AVAME ha anunciat hui que el pròxim dimecres s’obrirà este mercat ambulant tot i coincidir amb el 9 d’Octubre, que és festiu a tota la Comunitat Valenciana.

A més de la crisi econòmica i la competència de les grans superfícies comercials i de la venda on line, Miguel Ángel Viñes explica a Riberaexpress que «els joves no venen als mercats ambulants, es una qüestió generacional, els nostres clients superen, majoritàriament, els 45 o 50 anys».

El president dels mercaders insistix, «on estem, estem bé, en cas de canviar considerem que el millor lloc seria l’avda Luis Suñer».