Les instal.lacions municipals són utilitzades regularment per més de 7.000 esportistes

0
152
Imatge de l'Olimpiada Escolar en la pista d'atletisme de Tulell

 

Alzira pot presumir de ser una ciutat on la pràctica de l’esport és molt elevada, la qual cosa deriva en tots els beneficis físics que això comporta.

 

Tenint en compte l’informe relatiu d’ocupació de les instal·lacions esportives municipals en la temporada 2018-19, es desprén que les diverses entitats i clubs esportius han pogut gaudir de totes les instal·lacions esportives municipals, fet que ha possibilitat acollir tant els entrenaments com les diverses competicions dels equips de prop de 40 clubs esportius, a més d’associacions (AEPA, CEPAIM, ADISCAP, AFARADEM…), així com de diversos centres educatius locals.

 

Per altra banda, s’ha donat servei de manera extraordinària a diferents esdeveniments esportius de centres educatius, federacions, els mateixos clubs, i inclús s’han organitzat, per un costat, campionats esportius, per part del Departament d’Esports, dirigit als escolars amb una participació de 300 xiquets i xiquetes d’Alzira i el programa Alzira Camina, amb col·laboració dels departaments de Serveis Socials i Sanitat.

 

A tot açò cal sumar els diversos esdeveniments esportius extraordinaris com la jornada autonòmica de Jocs Escolars d’Educació Especial, el Campionat Autonòmic de Karate Infantil, l’Autonòmic de Natació, la Copa d’Espanya d’Halterofília, les finals provincials de Tenis Taula, l’Open Ciutat d’Alzira de Taekwondo, l’Olimpíada Escolar d’Atletisme, l’Encontre Provincial d’Atletisme Adaptat, el TORCAF, la Copa de la Reina de Rugbi, les dotze i vint-i-quatre hores de Futbol Sala, Volta a Peu, Mitja Marató i 10 K Atletisme, la Carrera Popular contra el Càncer i el Ciclocròs Ciutat d’Alzira, a més de totes i cadascuna de les competicions oficials que es duen a terme tots els caps de setmana en què es desenvolupen competicions federades de totes les disciplines esportives.

 

El Fernando Pascual, regidor d’Esports, valora molt l’elevada pràctica de l’esport a la ciutat d’Alzira, ja que atenent les dades d’usuaris podem dir que més de 7.000 veïnes i veïns realitzen algun esport regularment, la qual cosa convertix el sector d’esportistes alzirenys en un dels més nombrosos de la nostra localitat. “És cert que eixe continu ús de les instal·lacions esportives requerix un manteniment per tal d’oferir un bon servei als usuaris, per això he iniciat una ronda de converses amb els representants dels diversos clubs de la ciutat per tal d’anar prenent bona nota de quines són les principals deficiències a les quals anar podent donar solució”, segons el regidor d’Esports.