La Plataforma no creu que l’empresa tanque la pedrera de Corbera en 18 mesos

0
240

 

  • L’avís de tancar la pedrera de Corbera en any i mig, per part de l’empresa, s’ha fet en nombroses ocasions sense que l’haja complit.
  • Porten des-de l’any 2016 dient que se tancarà “d’ací un any i mig” i estem acabant el 2019 i de nou tornen a declarar que tancaran en 18 mesos.
  • La explotació de la pedrera es il·legal des de que es ratificà en Tribunal Suprem de Justícia( 2001) la sentència prèvia del TSJCV del any 1993, ja que es troba a una distància inferior a la permesa a una localitat o vivendes habitades. Les últimes resolucions del judicis actuals envers la llicència de “restauració” també han donat resolució els plans de labors de terres anys enrere.
  • NO ES RESTAURACIÓ. ES EXPLOTACIÓ. No es qüestió de trobar beneficiós o no  les obres  que s’han fet amb l’extracció, il·legal, de la pedrera. Aquest estiu  eixiren a diari centenars de camions de la Pedrera, carregats . Com pot ser que hagen superat uns  31000 m2 d’excés amb un volum de desmonte de 220.637,718 m3 i un volum de terraplè de 3.157,539 m3? Si realment fora una restauració no hi hauria aquest excés, segon resolucions recents  anul·lant els plans de labors de terres amb caràcter retroactiu des-de 2016 .
  • Operen sense llicència municipal des de 2018 i este juliol els han donat un nou projecte de voladures a la Conselleria de Economia. Tenim reunió el 2 de octubre a les 12 per a demanar-li explicacions al Conseller i la revocació immediata  d’eixe permís de mines .
  • ELS AFECTATS NO SON 4 GATS SINO TOT UN POBLE. Se insinua que els únics afectats son casetes il·legals. Tot el poble està afectat i els xalets afectats son vivendes legals amb la seva cèdula d’habitabilitat i que paguen els seus impostos. Els tremolors que es senten al poble seria el equiparable a sismes amb una intensitat de 3 a 4’5 graus en l’escala de Richter, encara que no sabem com el sismògraf no s’activa mai…. ELS CLAVILLS A LES CASES estan documentats i se estant iniciant tràmits per a demanar responsabilitat a la pedrera. Tornem a reiterar que està a una distancia il·legal i molt imprudent. La casa més propera a 150 m. l’escola a 400 metres i el centre urbà no arriba a 500 metres. Com se pot permetre això?
  • Tornem a reiterar els DANYS MEDIAMBIENTALS al qual està sotmesa la nostra muntanya, el dany a les coves i en concret a la COVA BLANCA i als nostres aqüífers, i RISC PER AL PATRIMONI CULTURAL dels  de poblat íber que limiten amb la pedrera.

PLATAFORMA DE VEÏNS CONTRA LA PEDRERA DE CORBERA