Alzira tractarà a 700 pacients oncològics anuals amb el nou accelerador lineal

0
317

Un dels equips més avançats del mercat   L’Hospital de la Ribera rep el seu nou accelerador lineal per a tractaments oncològics  

  • El nou accelerador lineal permetrà tractar a més de 700 pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàtics

 

  • L’adquisició d’este equip ha suposat una inversió de 3,2 milions d’euros per part de la Conselleria de Sanitat

 

  • Es preveu que l’equip entre en funcionament el primer trimestre de 2020

  L’Hospital Universitari de la Ribera ha rebut, este matí, el seu nou accelerador lineal TrueBeam, un equip d’última generació per al tractament oncològic amb Radioteràpia. iphone 8 case on sales Després de la recepció de l’equip en el dia d’hui, comença ara el seu procés d’instal·lació i posada en marxa. En este temps, es duran a terme una sèrie de proves necessàries per comprovar la seguretat dels feixos d’irradiació, el funcionament dels circuits d’imatge i control, i la presa de dades necessàries per als sistemes de planificació i el càlcul de distribució de les dosis. L’Hospital d’Alzira ja ha rebut l’autorització d’instal·lació per part del Consell de Seguretat Nuclear, un requisit previ indispensable per validar el seu ús amb finalitats mèdiques. cheap iphone xr case online Per tot això, es preveu que el nou equipament puga iniciar la seua activitat assistencial en el primer trimestre del 2020. Per a l’adquisició d’este accelerador lineal la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat un total de 3,2 milions d’euros, una inversió que inclou la compra del nou equip, així com la substitució de la porta blindada del búnquer on ha estat instal·lat, la renovació del sòl i una nova instal·lació elèctrica i de climatització. Tal com ha afirmat la gerent de l’Hospital de la Ribera, Liliana Fuster, «este equip ve a substituir un dels dos acceleradors lineals actuals, que, després de 19 anys en funcionament, s’ha quedat obsolet». Segons Fuster, «este nou equipament respon al compromís de la Conselleria de Sanitat d’acabar amb l’obsolescència d’equips a l’Hospital d’Alzira, dotant-lo de les més avançades tecnologies en el camp del diagnòstic i tractament». iphone xs case outlet uk 700 pacients a l’any El nou equipament permetrà tractar a més de 700 pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàsics. outlet iphone xr case L’accelerador lineal que el centre alzireny acaba d’incorporar és un equip TrueBeam, un dels models més moderns i avançats que existeixen actualment al mercat. Així, l’alta precisió permetrà destruir les cèl·lules canceroses minimitzant, a la seua vegada, els efectes en els teixits circumdants sans, millorant amb això el resultat clínic dels tractaments. Permetrà, així mateix, reduir el nombre de les sessions necessàries per a un gran nombre de tractaments, agilitzant així mateix els temps de resposta. Un altre dels beneficis d’esta nova tecnologia és que les sessions de tractament de determinades patologies poden veure reduïda notablement la seua durada, en passar de 20 minuts a només 3 minuts, cosa que minimitza l’estrès que cada sessió genera en el pacient. Així mateix, l’equip porta incorporat un sistema d’imatge per Raigs X integrat que permet conèixer la posició exacta del tumor per, així, delimitar els feixos de radiació amb major exactitud. iphone xs case for sale Si el pacient es mou voluntària o involuntàriament, el metge i tècnic ho detecten i ajusten el feix de radiació, una característica que contribueix, encara més, a l’efectivitat, precisió, seguretat i rapidesa dels tractaments. A més de les teràpies pròpiament oncològiques, el nou accelerador lineal també es pot emprar per a tractaments de tumors no malignes inaccessibles a la cirurgia per la seua localització o comorbiditat del pacient, mitjançant tècniques de radiocirurgia o estereotàxia.