Alzira, Carcaixent i La Barraca busquen mesures per evitar el saqueg del monestir

0
336
Façana del Monestir d'Aigües Vives

Els alcaldes d’Alzira, Diego Gómez, de Carcaixent, Paco Salom i l’alcaldessa de La Barraca d’Aigües Vives Vero Almunia, han decidit involucrar a la conselleria de Cultura davant els robatoris i el vandalisme que patix el Monestir d’Aigües Vives durant els últims anys. A la reunió celebrada ahir en Carcaixent va assistir també l’administrador concursal del convent que pertany, actualment, a una entitat financera. iphone xr case outlet Salom ha explicat a Riberaexpress, que la intenció es «fer una visita conjunta al monestir, a la que assistirà un representant de la Conselleria de Cultura, per a decidir sobre el terreny les accions a realitzar». Visita que solicitarà la primera autoritat de Carcaixent per a que puga realitzar-se a finals del pròxim mes d’octubre. Protegir el monestir Els tres alcaldes pretenen que Cultura «exercisca una funció de tutela per tal de protegir l’històric edifici que està declarat Bé d’Interés Cultural (BIC)». iphone 8 case on sales A primers de 2018, el representant alzireny de Demòcrates Valencians (DV), Carles Aranda, va denunciar la «situació d’abandonament», del cenobi, «sense ús ni utilitat alguna que patix danys i robatoris per falta de vigilància». cheap iphone 8 case online Per això DV va iniciar una campanya en la xarxa d’Internet, Change.org, reclamant que fora adquirit per l’Estat, la Generalitat o la Diputació de València i que «forme així part del patrimoni públic de tots els valencians». iphone xr case outlet Oferta a la Generalitat L’any 2009, a principi de la crisis econòmica, l’aleshores propietari, l’empresa familiar Tano de Gandia, va fer una oferta de venda, per uns 10 milions d’euros a la Generalitat, que no va obtindre resposta. iphone 7 case outlet Els monestir d’Aigües Vives començà a construïr-se en el segle XVI i es va culminar a primers del XVIII, quan va patir ja els primers saquejos durant la Guerra de Secessió. outlet iphone 8 case L’abandonament dels monjos agustins provocà que pasara a mans dels barons de Casanova i en 1977 fou adquirit per a ser reformat amb l’objectiu de destinar-lo a hotel-residència, d’unes 30 habitacions i a l’organització d’events, passant per diversos titulars del sector de l’hosteleria, fins que acabara últimament en poder d’una entitat financera. iphone 8 case for sale Este convent pertany a la Ruta dels Monestirs, impulsada en el seu dia per la Generalitat, junt als de la Murta, Valldigna, Sant Jeroni de Cotalba i el de Llutxent.