Paco Salom i Diego Gómez consensuen la connexió de Carcaixent amb l’A-7

0
347
Diego Gómez i Paco Salom en Carcaixent

 

Els alcaldes de Carcaixent, Paco Salom i d’Alzira Diego Gómez, han consensuat hui, una proposta de connexió del primer municipi amb l’autovia A-7 que discorrirà de forma paralel.la a la línia de ferrocarril entre les dos poblacions de la Ribera Alta.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha deixat ben clar hui que l’ajuntament des de la capital de la comarca, «no es neguem a que Carcaixent tinga una connexió amb l’autovia A-7», ara bé amb la seua condició, també d’alcaldable per Compromís proposa una carretera que «no cause una desfeta paissagística i patrimonial en la partida Materna d’Alzira».

Proposta conjunta al conseller

La proposta coincidix, bàsicament, amb la realitzada per Gómez en el seu dia; el nou vial partirà de la redona de la gasolinera de Carcaixent, per superar la linia férrea al terme d’este municipi, amb l’únic pont previst i discurrirà en paral.lel fins arribar a l’altura de l’estació d’Alzira, enllaçant finalment amb la circunval.lació de Guadassuar, tot just, en la rotonda del Molí Borrego.

Els dos alcaldes tenen previst reunir-se, en el mes d’octubre, amb el conseller d’Obres Públiques Arcadi España, per tal que pugar donar, ja, els primers passos el nou projecte.

Solució més viable i econòmica

Salom ha manifestat hui, al final de la reunió, que «es tracta de la solució més clara, viable i econòmica» i que «hem tancat molt ràpidament, sense que hi haguera cap discrepància».

Cal recordar que la connexió a la que s’oposava el govern alzireny compta amb tres ponts per superar la línia de ferrocarril i el riu Xúquer entre l’antiga carretera Alzira-Carcaixent, a les rodalies del magatzem de Ripoll i el Molí Borrego, després de superar la carretera d’Alberic, en un punt pròxim a l’estació de ferrocarril d’Alzira, destroçant un bon grapat de fanecaes de terres de cultiu en la partida Materna.

Carcaixent, és l’únic municipi de la Ribera que careix d’una connexió amb autovia, i encara tardarà en comptar amb ella, tot i el consens al que han arribat hui Paco Salom i Diego Gómez.

Riberaexpress