Els pares dels centres de Tulell demanen aparcaments per a les bicis i patinets

0
353
Les bicicletes i els patinets requerixen aparcaments
Els estudiants de la zona han guanyat amb seguretat davant l’ausència de vehicles
Alumnes del Centre Educatiu Xúquer este matí a l’entrada del cole
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres i l’alcalde Diego Gómez en l’àrea educativa de Tulell

Hui ha sigut el primer dia que els alumnes dels centres escolars de Tulell han arribat a peu, majoritàriament, en bici o en patinet als seues respectius col.legis després que l’Ajuntament d’Alzira decidira tancar al trànsit el carrer Bernat Montagud davant la iniciativa de l’Ampa del Ceip Tirant lo Blanc.

L’entrada als centres s’ha fet amb normalitat, encara que alguns conductors aparcaven en doble fila el seus vehicles en el bulevar, per a dur els seus fills a les instal.lacions educatives.

Llum, una de les mares que ha acompanyat al seu fill, que ha fet el recorregut en patinet des del seu domicili, reclamava, davant Riberaexpress, «aparcaments per a les bicicletes i els patinets, perquè els pares hem de tornar a casa amb ells».

Isidre, membre de l’AMPA del col.legi Tirant lo Blanc, «explicava que els pares s’oferim a habilitar una zona d’aparcament en el interior de les instal.lacions».

El vial, atapeït de vehicles habitualment, presentava este matí un rostre ben diferenciat, en estar ple d’escolars amb moxilles, de pares i mares sense cap cotxe pel mig.

El campus Verd Tulell 

Posteriorment l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, i els tècnics del departament, han donat a conéixer este projecte que, dins de la Setmana de la Mobilitat, i baix el lema “Caminem segurs a l’escola”, tanca al trànsit el carrer que dona accés als centres educatius:

  • Escoleta Infantil Tulell
  • CEIP Tirant Lo Blanch
  • IES Murta
  • Universitat Catòlica de València
  • Centre Educatiu Xúquer

 “Es tracta d’una iniciativa que naix de la proposta de les AMPES de les escoles i amb la qual l’Ajuntament  vol aconseguir que el camí a l’escola siga segur, eliminant el pas de vehicles,  rebaixant la quantitat de contaminació que es genera, reduint el temps que perdem en els embossos”, assegura l’alcalde.

Carrer pintat

Des de l’Ampa del CEIP Tirant Lo Blanch han col·laborat en el condicionament per a vianants amb actuacions al carrer. El cap de setmana, les mares i pares del l’alumnat han pintat al carrer jocs perquè els menuts puguen jugar a l’entrada i eixida a l’escola. També, a l’acte han assistit els alumnes de l’Acadèmia Xúquer per donar suport a esta iniciativa.

 

La ruta escolar segura és una iniciativa que vol facilitar que els xiquets i xiquetes vagen a escola a peu i de manera autònoma, és a dir, que puguen anar sense acompanyants adults per esta ruta segura.

Hàbits saludables

A més, aconseguim millorar els hàbits saludables augmentant l’ús de la mobilitat no motoritzada, i mitigar el canvi climàtic en reduir la petjada de CO2. “Volem millorar tant la nostra qualitat de vida com la de les generacions que ens succeïsquen, la qual cosa creem contribuirà decisivament a l’adopció d’un canvi en la manera de desplaçar-se als centres educatius utilitzant maneres de transport més eficients, caminant i amb bicicleta”, segons el regidor, Pep Carreres .