Tornen els núvols i els ruixats a la Ribera

0
490

Les restes de la DANA que ens va afectar la setmana passada (aire fred en altura que estos dies està afavorint la inestabilitat residual que tenim), seran engolides hui per una DANA més jove que es situarà per la zona de l’Atlàntic (a l’oest de Portugal). No prosperarà molt este ‘jove embossament’ perquè de nou serà reabsorbit per una profunda vaguada que demà divendres s’aproparà pel nord-oest de la Península Ibèrica associada a la presència d’un front fred prou actiu que ens afectarà estos pròxims dies.

En definitiva, demà divendres seguirà l’oratge prou insegur i amb una atmosfera també inestable que es traduirà en un dia gris i ennuvolat. Pel matí podria escapar-se algun que altre ruixat dèbil i intermitent per qualsevol punt i, a partir del migdia, de nou apareixeran ruixats especialment per les comarques més interiors que podrien ser en forma d’alguna tronada localment forta.

Les temperatures cauran un parell de graus més i el vent entrarà de component marítima (entre llevant i gregal, E-NE respectivament) amb ratxes moderades pel litoral.

Cap de setmana insegur

L’atmosfera no acabarà d’estabilitzar-se de manera definitiva el que queda de setmana i, en este sentit, l’arribada d’esta profunda vaguada que hem comentat de cara al dissabte 21, ens deixarà una primera meitat del dia amb ruixats que podran ser en forma de tronada localment forta. La vesprada quedarà amb intervals de núvols i alguns ruixats més per l’interior que de nou podrien ser en forma d’alguna tronada més (fenòmens aïllats). Les temperatures tendiran a pujar.

Finalment, el diumenge 22 també presentarà un panorama un poc insegur ja que ens arribarà debilitat el front nuvolós associat a esta vaguada. Dia amb pas de núvols i alguns ruixats que localment seran en forma d’alguna tronada per la província de Castelló. La resta de la Comunitat tindrà menys risc de pluja.

La pròxima setmana presentaà molt bon aspecte ja que l’anticicló de les Açores s’instalarà damunt de la Península Ibèrica i ens aïllarà de les borrasques atlàntiques que circularan per latituds més altes ben lluny de nosaltres. Estabilitat, temperatures en alça i ambient tranquil… ja tocava!!

Inforatge