L’AVL presenta el Concurs d’Escriptura Escolar i el Premi Carme Miquel

0
607
El president de l'AVL Ramon Ferrer junt a altres patrocinadors

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha presentat este matí a València la tercera edició del Concurs d’Escriptura en valencià per a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria de tots els centres públics, privats i concertats de la Comunitat Valenciana, enguany amb el lema ‘Els nostres majors, els meus iaios’.

Com ha explicat el president de l’AVL ‘la figura de les persones majors és l’eix d’esta edició i desitgem que els nostres estudiants redacten unes històries plenes d’estima i tendresa pels seus iaios».

En l’acte, que s’ha celebrat en la seu central de Caixa Popular, entitat patrocinadora del concurs juntament amb El Corte Inglés, s’han explicat els objectius, reptes i novetats del concurs, com ara superar els 3.000 participants de l’anterior edició, l’increment de la dotació dels premis i la creació d’un premi especial amb el nom de la gran mestra i acadèmica Carme Miquel, desapareguda hui fa tres mesos, dirigit a posar en valor el treball pedagògic del professorat de valencià.

10.000€ en premis

Este certamen, que també compta amb la col·laboració de Bioparc Valencia i la Fundació Bromera, destinarà enguany 10.000 euros en premis, a més d’altres obsequis i regals per a tots els guanyadors,  des de primer a quart d’ESO. Igualment, els centres que més fomenten entre l’alumnat la participació en el concurs rebran un premi per eixe concepte. L’Acadèmia ja ha notificat a les direccions dels centres educatius la convocatòria del concurs per a reclamar la màxima difusió entre el professorat de valencià.

En la presentació s’ha destacat l’interés del concurs per l’impacte escolar, per la temàtica social i per la vocació de foment de la llengua pròpia dels valencians. Francesc Alós, de Caixa Popular; Pau Pérez Rico, d’El Corte Inglés; Pepa Crespo, de Bioparc Valencia, i Rosa Mengual, de Fundació Bromera, han donat suport a este certamen d’escriptura escolar en valencià. Els participants hauran de presentar el seus treballs abans del 21 d’octubre. El lliurament dels premis tindrà lloc el 30 de novembre en el monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.