Grups per la Defensa de la Natura aborden a Carcaixent l’emergència climàtica

0
429
Programa

CONTRA L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA: MOBILITAT SOSTENIBLE

21-S a Carcaixent

 

Les petrolieres ja coneixien el problema climàtic fa 40 anys i l’amagaren finançat estudis manipulats, acusant als científics i ecologistes d’alarmistes, etc. Així han retrassat la informació pública i les solucions fins avui…

 

Perquè després de 30 anys de reunions internacionals infructuoses, amb 24 COP auspiciades per l’ONU i l’IPCC sense resultats efectius, cada dècada estem pitjor i les temperatures i els problemes s’acceleren.

 

De fet, aquest estiu hem patit rècords de temperatures (juny i juliol els més calorosos de les seues series mensuals), nombroses i intenses ones de calor, sequeres (la conca del Xúquer duu ja tres anys amb un 20% menys d’aigua respecte a la mitjana), plagues noves que s’estenen, pluges torrencials, inundacions, …

 

Agreujat tot perquè la fusió de l’Àrtic, les glaceres, les neus i la tundra pot desencadenar una espiral irreversible (per l’enfosquiment, l’emissió de metà i la major absorció de radiació solar), que convertisca el planeta en un desert invivible. Aquesta és l’emergència climàtica, que es desencadenarà a partir de l’increment d’ 1’5ºC. I sols tenim uns 10 anys per evitar-la… Ho han calculat i ho diuen els científics i l’ONU.

 

Doncs bé, a la Comunitat Valenciana el principal emissor de CO2, i d’altres gasos hivernacle, és el sector del transport (46%), amb molta diferència. Després va la indústria (27%), l’electricitat (15%), els incendis forestals i la resta, com es pot deduir de les dades energètiques de la CV (2014):

Per tant, les solucions passen per atacar les causes, és a dir, per reduir les emissions de gasos hivernacle: mobilitat sostenible (peu, bici, tren), estalvi i energia solar, pla forestal, ecologització industrial, agricultura i jardineria ecològiques, 4R, reducció consum de carn, eliminar plàstics d’un sol ús, … I molta Educació Ambiental.

 

Per reivindicar tot això, farem la pròxima reunió de la Coordinadora de Grups de Defensa de la Natura el dissabte 21-S a Carcaixent, amb el lema CONTRA L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA: MOBILITAT SOSTENIBLE i aquest programa:

 

-9:30h: Eixim de la Plaça Major d’Alzira. Cadascú és responsable de la seua seguretat i els menors han de vindre amb algun major.

 

-10h: Des de diferents municipis arribem en bici o tren a Carcaixent i ens concentrem en l’estació de Renfe, des d’on anirem a la Biblioteca.

 

-10:30h, comença la reunió en la sala de la Biblioteca Municipal (junt al Parc).

 

-14:00h, dinar col·lectiu: paella vegetariana (cal apuntar-se prèviament amb 2 dies d’antelació) dels companys de FACA

 

-17:30h, Mostra dels grups al carrer tancat St. Francesc, al costat del Passeig.

 

-18:30h, Bicifestació o Passeig en bici, pels carrers principals de Carcaixent, estació, carrer de la Vieta, …

 

-19:30h, tornem al carrer St. Francesc, on farem un breu resum públic de la reunió del matí: emergència climàtica, mobilitat de Carcaixent, Via Verda, tren normal, …

 

-21h, cloenda

 

Des d’ací invitem als/les riberencs/ques perquè vinguen i participen amb nosaltres, gaudint dels nostres pobles i reivindicant solucions per a l’emergència climàtica. Ja hi ha prou de parlar i desviar el tema, és hora d’aplicar les solucions, algunes (potser les principals) tan senzilles com anar a peu, en bici o transport públic!

 

Especialment cridem a participar els joves, perquè sou els que menys culpa teniu i els que més aneu a patir tots els problemes. Per tant, heu de ser els capdavanters en aquesta lluita, igual com estan fent al nord d’Europa, on han convocat per al pròxim divendres 27-S la Vaga Mundial pel Clima, secundada a Espanya pel Sindicat d’Estudiants i més de 300 organitzacions, entre les quals estem la Coordinadora, Xúquer Viu i La Ribera en Bici.

 

Coordinadora de Grups per la Defensa de la Natura: Xúquer Viu, La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, La Llavor, Llavorem, Dynamo, Calciners, Amics de la Vieta, Indignades amb Renfe, El Magre, GAMM, Anoktua, Mitja Galta, Jardinet de l’Estació, Aplec de La Ribera, Voluntariat Mediambiental de Corbera, Associació Mediambiental d’Aigües Vives, Associació Muntanyeta dels Sants-AEA, Plataforma de Veïns contra la Pedrera i col·laboren Interpreta Natura i «No más canteras en Enguera».