Alzira obri el dilluns en Tulell la primera ruta escolar

0
310
El carrer Bernat Montagud sustituirà els vehicles per vianants a partir del pròxim dilluns

Rodalies del Centre Educatiu Xúquer
La ruta ha partit d’una iniciativa de l’AMPA del Ceip Tirant lo Blanc
La iniciativa ha partit de les Ampes dels centres educatius de Tulell Medi Ambient peatonalitza el carrer Bernat Montagud i propiciarà una alternativa accessible per a vianants i bicis L’objectiu principal de les Ampes és «la seguretat dels alumnes»

El pròxim dilluns dia 23 es ficarà en marxa la primera ruta escolar d’Alzira que afectarà als centres educatius ubicats al Sector Tulell, iphone 8 case for sale que suposarà el tancament al trànsit del carrer Bernat Montagud, per a facilitar l’accés d’alumnes, pares, iphone 8 case outlet mares i professors en bici o a peu
Isidre Cortina, una pare de dos alumnes del Ceip Tirant lo Blanc, iphone 7 case outlet que accedixen, iphone 8 case for sale a diari, al centre en bicicleta, és el promotor de la ruta; «Esta iniciativa té com a principal objectiu la seguretat dels alumnes, iphone 8 case for sale sobre tot perquè en les hores punta s’acumulen un bon nombre de vehicles a les portes dels col.legis», segons explica a Riberaexpress.
Cortina elogia i fica com exemple a seguir al Centre Educatiu Xúquer on «un parell de mares acompanyen els alumnes més menuts a peu durant un trajecte pintat a les voreres».
Exercici físic i hàbits saludables
Esta setmana està previst que l’Ajuntament repartisca uns díptics informatius en els centres afectats; l’escola infantil Tulell, , el Ceip Tirant lo Blanc, l’IES Murta, iphone xr case outlet uk la Universitat Mare de Déu del Luch i el Centre Educatiu Xúquer.
Per la seua part el president de l’AMPA de l’IES Murta, Alfons Dominguez, qualifica «com interesant» la iniciativa «donat que cal promoure entre els estudiants els hàbits saludables així com l’exercici físic». I assenyala la proximitat del bulevar per poder aparcar els vehicles, a aquells que preferisquen desplaçar-se amb els seus cotxes particulars.
Tots dos pares creuen que la ruta escolar «tindrà una bona acollida en línies generals» encara que no descarten «reticències per part d’alguns pares que aniran desapareguent en el temps».

La regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica, que ha fet efectiva la iniciativa de peatonalitzar el carrer Bernat Montagud, contempla un projecte més ampli per a la zona com una Campus Verd, en Tulell, outlet iphone xr case online amb la plantació d’arbres a les rodalies dels centres educatius.