L’increment de socis i de caquis compensa la disminució dels cítrics en Alzicoop

0
524
El tècnic Toni Soler i els dirigents de la cooperativa durant l'assemblea
El president Paco Clari explicant les característiques de la nova campanya
Socis de la cooperativa ahir a la Casa de la Cultura

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP-incrementarà al final d’esta campanya, 2019-20, la seua producció global, tot i la disminució d’un 30% de taronges i fins un 50% de satsumes i mandarines.

La producció prevista de 13,7 milions de quilos, s’incrementarà en 1 milió, respecte a l’anterior gràcies a la producció de 5 milions de quilos de caquis, fronts els 4,5 milions de l’anterior i la incorporació de nous socis a la cooperativa, segons va subratllar, anit, el president Paco Clari durant l’assemblea celebrada a la Casa de la Cultura.

Alzicoop preveu comercialitzar 7 milions de quilos de taronges, 1 milió de quilos d’híbrids i prop de mig milió de quilos de satsumes.

Clari, augura que esta serà «millor» que la de l’any passat, per varies raons; «un major calibre, menys destrios i els preus que, ara, ja superen els de la última capanya per estes dades».

El màxim dirigent de la cooperativa va reconèixer que la campanya citrícola 2018-19 «va ser desastrosa, la més roïna dels últims 50 anys», fet que va atribuir al baix calibre, a la pedregada de juliol, al retard en la maduració i a «l’entrada de cítrics procedents de Sud-àfrica i d’altres Països, junt als preus molt baixos de fàbrica.

D’una producció total de 12,8 milions de quilos, sols el 67% -8,5 kg- foren comercials i 4,3 milions anaren a les fàbriques de sucs.

Els socis aprovaren la inversió d’1,8 milons d’euros en maquinària per poder manipular i comercialitzar directament la producció de caquis de la cooperativa en la campanya 2020-21.