L’Hospital d’Alzira inicia les obres del PET-TC per a diagnosticar tumors

0
482

 

  • Barceló: «Es tracta del tercer equip d’estes característiques que instal·lem en els dos últims anys junt als de Sant Joan i el Doctor Peset»
  • S’han invertit més de 5 milions d’euros destinats a l’adquisició i obres d’adequació del PET-TC, així com a l’accelerador lineal

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat esta setmana les obres que permetran albergar el futur PET-TC de l’Hospital d’Alzira, un dels més avançats i precisos en el diagnòstic de tumors. Per a això, ha realitzat una inversió de més de 1,8 milions d’euros, dels quals 1,4 milions d’euros s’han destinat a l’adquisició de l’equip i 400.000 euros al condicionament de l’espai que l’acollirà. La titular de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que «es tracta del tercer equip d’estes característiques que la Conselleria de Sanitat instal·la en els dos últims anys. En 2017, es van adquirir i van instal·lar sengles equips de PET-TC en els departaments de salut Alacant-Sant Joan i Doctor Peset de València, amb una inversió de més de 2,3 i 1,8 milions d’euros, respectivament. Així mateix, i mitjançant el conveni amb la Fundació Amancio Ortega, s’han destinat 30 milions d’euros a l’adquisició d’equipament d’alta tecnologia». Tal com ha afirmat la gerent de l’Hospital Universitari d’Alzira, Liliana Fuster, «esta serà la primera vegada que l’Hospital d’Alzira compte amb un equip de PET-TC propi en 20 anys d’existència». iphone 7 case outlet En este sentit, ha destacat «l’important salt qualitatiu que suposa la seua adquisició per als pacients, ja que no hi haurà necessitat de recórrer a la unitat mòbil que es trasllada fins a Alzira per a la realització d’estes proves». La construcció del nou recinte s’està duent a terme al soterrani del centre sanitari d’Alzira, on s’està condicionant un espai de 160 metres quadrats blindat de plom, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de risc tant per al pacient com per al personal sanitari. Es preveu que estes obres estiguen acabades a finals d’aquest any 2019, la qual cosa permetrà que el nou PET-TC de l’Hospital de la Ribera entre en funcionament al juny de 2020, després del procés de validació del Consell Nacional de Seguretat Nuclear. L’autorització prèvia per part d’este organisme és un requisit indispensable, ja que certifica el nou aparell i autoritza la seua posada en servei. cheap iphone xr case outlet Un 40% més d’exploracions L’Hospital d’Alzira preveu realitzar amb el nou PET-TC prop de 1.000 exploracions a l’any, un 40% més de les que actualment es realitzen amb la unitat mòbil que es desplaça a l’Hospital. El PET-TC és una de les proves amb més capacitat per a la detecció de tumors. cheap iphone 8 case outlet Es tracta d’un híbrid entre dues tècniques d’imatge: el TAC (Tomografia Axial Computeritzada) i el PET (Tomografia per Emissió de Positrons), que aporta informació funcional-metabòlica (PET) i informació anatòmica (TAC). Així, la conjunció d’ambdues tècniques permet obtenir un diagnòstic precís gràcies a la seua concreció mil·limètrica a l’hora d’identificar lesions en fases primerenques, valorar la seua extensió i predir la resposta als tractaments. Segons la cap del Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital de la Ribera, Ana Tembl, «el nou PET-TC ens proporcionarà imatges d’alta resolució amb l’afegit que les exploracions corporals i cerebrals es realitzaran en tot just 10 minuts, la meitat de temps que amb l’equip de la unitat mòbil». Així mateix, per a Tembl, «la precisió resulta determinant per valorar l’eficàcia de determinats tractaments, sobretot oncològics, de manera que este nou PET-TC serà una eina molt valuosa per a optar per un tractament o un altre que ofereix millors perspectives de curació». cheap iphone xr case online Un altre dels beneficis del nou PET-TC és que al disposar d’un sistema de reconstrucció d’imatges tan exhaustiu s’evita la possible realització d’altres proves o procediments complementaris més agressius, cosa que suposa una menor irradiació per al pacient. De la mateixa manera, gràcies a la precisió de les seues imatges este tipus de prova permet estudiar determinades malalties neuropsiquiàtriques, ja que ajuda en la detecció precoç de canvis metabòlics en el cervell, en l’estudi de tumors cerebrals, patologies del sistema nerviós central o en la valoració del deteriorament cognitiu (malaltia de Parkinson o Alzheimer). iphone 7 case on sales Accelerador lineal A més, dissabte que ve es preveu la recepció a l’Hospital d’Alzira del nou accelerador lineal adquirit per substituir a l’actual. Per a això Sanitat ha invertit un total de 3,2 milions d’euros.