Martina Breittmayer i Júlia Montón d’Alginet guanyadors del Premis V.A. Estellés de Benimodo

0
835
Els guanyadors amb l'escriptor Fernando Delgado i els alcaldes de Bnimodo i Alzira
Viosita a la casa de Vicent A. Estellés

L’escriptor Fernando Delgado dóna lustre al lliurament dels Premis de Poesia i Narrativa de Benimodo

L’escriptor Fernando Delgado fou un dels grans protagonistes de la gala de lliurament dels Premis de Poesia i Narrativa Curta Vicent Andrés Estellés de Benimodo, que van coronar a les joves estudiants Marttina Breittmayer i Júlia Montón en la seua 17ena edició. La Casa de la Cultura de la localitat va acollir un lliurament de premis al que va acudir el representant cultural de la Generalitat Valenciana, que va defensar el valor de la literatura entre els joves. Delgado va ser rebut per l’alcalde de Benimodo, Paco Teruel; i va signar en el llibre d’honor del municipi.

Després va visitar la casa d’Estellés a Benimodo, on va ser rebut per la seua filla. Durant la gala s’interpretaren les obres “Proteus” de Jesús Torres i “Algú que espera” de Guillem Ramiro a càrrec del percussionista Joan Pons i el rapsode Raül Ortega i a continuació va tenir la 10a Festa-Sopar Estellés a la Plaça Machí. Intervindran Eva Denia i Merxe Martínez i Alberto Ortega “Bertomeu”.

Marttina Breittmayer, de l’institut Hort de Feliu d’Alginet, s’ha imposat amb l’obra “Tan sols besa’m” en el concurs de poesia, mentre el jurat també ha distingit amb el segon premi a Roberto Matei, del mateix institut de la guanyadora, pel seu treball “Rosa amb espines” i amb el tercer a Alba Flores, del Col·legi La Purísima d’Alzira, per “Disfruta”. El jurat proposa també la publicació de les obres de Irene Martínez (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia), Omaima Khatib (de l’IES Els Èvols) i Martina Gil, de l’institut Pere d’Esplugues. Pel que fa al premi de narrativa curta, la victòria ha sigut per a Júlia Montón Martí, del Col·legi Luis Vives de Sueca, per la seua obra “Marxar és la solució?”. Ha sigut seguida per Marina Pérez, de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, amb el treball “Trilogia” i Helena Martí, de l’IES 9 d’Octubre de Carlet, per “D’abril per a Pol”.

El jurat també ha proposat a l’ajuntament la publicació de les obres de Vicent Madramany (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia), Borja Ruiz (de l’IES Els Èvols de l’Alcúdia) i Nuria López, del Col·legi Cristo Rey de Benifaió.

Així mateix, el jurat ha atorgat el premi de la primera edició del guardó en homenatge a la periodista Didín Puig a Bernat Maiques García, del Col·legi La Purísima d’Alzira, per la seua obra “Mentides”. En els premis literaris Vicent Andrés Estellés poden prendre part tots els alumnes de  Segon Cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels instituts  de la Ribera.