Més de 60 representacions en el 30 aniversari del MIM de Sueca

0
469
La 30 edició del MIM s'ha presentat hui a Sueca

La mostra compta amb una potent programació per a seduir a tota la família

  Tres dècades ininterrompudes amb el millor teatre gestual de l’escena local, nacional i internacional

  • 28 companyies, 10 espais escènics i més de 60 representacions
  • 11 estrenes: 2 absolutes i 9 a la Comunitat Valenciana
  • 18 espectacles gratuïts de teatre de carrer

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) celebra enguany el seu 30 aniversari amb una programació pensada per a seduir a tota la família. Vint-i-huit prestigioses companyies de l’escena nacional i internacional contemporània desplegaran el seu art i talent a les sales i carrers de Sueca del 18 al 22 se setembre amb les propostes artístiques més innovadores. Així ho ha revelat aquest matí el seu director Joan Santacreu en una roda de premsa en la qual ha participat la secretària autonòmica de Cultura Raquel Tamarit, l’alcalde de Sueca Dimas Vázquez España, la gerent de la Fundació Bancaixa Irene Guasque i el regidor de Cultura de la ciutat Joan Carles Vázquez, i a la qual ha assistit també el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. El festival millor valorat En el seu primer acte oficial com a secretària de cultura autonòmica en la seua pròpia ciutat, Tamarit ha recordat que “el MIM és el festival millor valorat de tota la Comunitat Valenciana des del punt de vista de les ajudes que concedeix anualment la Conselleria de Cultura i l’Institut Valencià de Cultura. Un festival amb un programa molt ambiciós per a gaudir en família i pel qual continuarem apostant com hem fet fins ara”. iphone xr case for sale   El nou alcalde de Sueca ha assenyalat que “el MIM és una comunicació gestual que moltes vegades transmet més sentiment que una comunicació verbal. Un festival que posa a Sueca en el mapa en tot el món i al qual acudeix gent de molt diversos llocs per a poder gaudir de tots els espectacles que ofereix. Des del nou equip de govern continuarem donant suport sens dubte a la Mostra perquè la dinàmica del festival no deixe de sorprendre el públic”. Un festival, ha afegit el regidor de cultura de la ciutat, “que porta 30 anys mimant a Sueca i oferint cultura, espectacle i teatre a l’abast de tots els suecans i suecanes i visitants». Per part seua, la gerent de la Fundació Bancaixa ha felicitat al MIM pels seus 30 anys de trajectòria: “Un aniversari del qual ens sentim part per haver recorregut al costat del festival aquestes tres dècades a través d’una col·laboració basada en la confluència d’objectius: el foment de la cultura i l’art”. 20.000 espectadors Com ha destacat Joan Santacreu, “les tres dècades de marxa ininterrompuda del MIM demostren que és un festival fèrtil, perseverant i fort que ha sabut resistir al pas del temps, els canvis polítics i pressupostaris amb la seua arma més silenciosa i potent: el teatre gestual. El mateix que congrega cada edició a més de 20.000 espectadors de totes les edats i que converteix a Sueca en el cor i pulmó escènic d’aquesta disciplina artística”. Juntament a l’agraïment als patrocinadors de festival – la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Fundació Bancaixa– el director ha agraït la col·laboració d’À Punt Media, que s’incorpora aquesta edició com a mitjà de comunicació oficial del festival.   Compromís, humor, fantasia i virtuosisme.   El llenguatge emocional del cos i el poder universal del gest seran els protagonistes de les cinc jornades escèniques i lúdiques del MIM, un dels tres festivals més rellevants de teatre gestual d’Europa i el més important en la seua especialitat de l’Estat espanyol. Però més enllà d’adoptar la gestualitat i les seues infinites possibilitats com a comú denominador, les peces d’aquesta edició es distingeixen per reflectir l’interès i el compromís dels creadors actuals per qüestions socials del nostre temps com la violència de gènere, la discapacitat, la soledat en les urbs o la marginalitat. iphone xr case outlet uk Propostes que es mesclen i complementen amb moltes altres que reivindiquen l’humor i la diversió com a actituds escèniques i vitals, i proclamen la necessitat d’alliberar la imaginació per a endinsar-nos en mons insòlits de fantasia i joc plens de virtuosisme. Oportunitat única per als espectadors   Els espectadors d’aquesta edició tan especial tindran l’oportunitat de veure espectacles inèdits en la nostra geografia. Entre els plats forts, el MIM presenta l’estrena absoluta a l’estat espanyol d’ Extensión, muntatge dels francesos Cirque Inextremiste en el qual l’artista Rémi Lecoq perd la seua cadira de rodes per a reaparéixer en escena al comandament d’una excavadora com una extensió del seu cos. Estrena absoluta serà també Bola, dels valencians L’Horta Teatre, una creació que tracta de la geometria de l’espai i de la forma de les coses que ens envolten.   El públic podrà gaudir també de 9 espectacles que arriben per primera vegada a la Comunitat Valenciana. En Block, els anglesos Motionhouse deconstruiran i reformaran vint blocs de gran grandària en una infinita varietat de formes. A ritme de vals, el tàndem sevillà valencià compost per Baldo Ruiz y Paloma Calderón plasmarà en Cortejo les contradiccions del món de la parella, les seues intimitats i conflictes. iphone xs case outlet uk Per la seua part, el polifacètic Guillem Albà oferirà una reflexió en Calma sobre les presses amb un xou replet d’humor i desvaris, mentre el Teatro Só portugués-alemany seduirà al públic amb Sómente, espectacle poètic sobre la fragilitat humana i la soledat en les grans ciutats. cheap iphone xr case outlet Els asturians de la Cia Vaques ens descobriran a personatges explosius realitzant equilibris sobre taules, cadires i botelles en YeORBAYU. Personatges insòlits als quals se sumen els divertits Escargots dels catalans Slou Olou, o els científics bojos de Campi qui pugui, que arribaran amb Asteroid a Sueca després de l’impacte d’un meteorit en un dels seus carrers. També arriba per primera vegada a terres valencianes Canviar de cara, instal·lació en la qual Lila Jocs reciclats presentarà objectes quotidians reconvertits en estructures de formes molt diferents. I tot això sense oblidar l’actuació de la companyia castellonenca La Fam, els integrants de la qual prendran la ciutat amb motos gegants per a custodiar el gran pastís del 30 aniversari del MIM.   Per a captivar al públic d’aquesta nova edició, el MIM pujarà també a escena els últims treballs de companyies com Yllana, que arriba a Sueca amb Gag Movie, un divertit viatge pels moments més iconogràfics del seté art; Lù, en el qual els suecans Maduixa Teatre aborden el treball infantil; Fang, en el qual Animal Religion aconsegueix la unió de la terra i el cos humà a través de la manipulació del fang en escena; o Artica, l’aventura sensorial íntima de Ponten Pie. El festival celebrarà el seu 30 aniversari amb Els gestos d’un poble, una exposició que recull a través de més de 1.000 fotografies els gestos i expressions dels ciutadans de Sueca que han acompanyat al MIM durant tots aquests anys. I la poètica i impecable ballarina de Claire Ducreux i el Premi Nacional de Dansa Toni Mira compartiran els secrets del seu art en la Classe magistral que obrirà les portes del MIM el pròxim 18 de setembre sota el títol Declaració d’amor al teatre de carrer.   Juntament amb la programació oficial, el MIM regalarà als espectadors de la mà de l’artista Mayte Olmedilla moments escènics en els llocs més inesperats, divertits i emotius –patis de butaques, cues del teatre, cafeteries, façanes, etc.- per a celebrar i recordar les tres dècades de recorregut ininterromput del festival.   Reivindicació del poder del carrer com a espai escènic: 18 propostes gratuïtes El teatre corporal, la dansa i la gestualitat extrema es desplegaran en diferents espais de tota Sueca. iphone 7 case outlet uk El Centre Municipal Bernat i Baldoví, el Casal Jove, la sala d’exposicions Els Porxets, l’Ateneu Sueco del Socorro, l’Espai Joan Fuster o el Casal Multiusos són alguns d’ells. Però el MIM reivindica igualment el poder del carrer com a entorn escènic, per este motiu, enclavaments com la plaça de l’Ajuntament, la de Sant Pere o la Placeta Fonda es convertiran per uns dies en amfiteatres a l’aire lliure. En aquests últims, el MIM ha programat 18 propostes gratuïtes com l’acció itinerant La processó va per dins, resultat d’un taller dirigit per Laia Alsina en el qual la dona es torna protagonista; Ghetto en què la Jove Companyia Gerard Collins aborda el tema de la marginalitat; o Solo 2, treball coreogràfic de Brodas Bros que planteja la complicitat entre dos germans. Actuacions de carrer seran també, entre moltes altres, Social Animal, una reflexió de Titotaya Dansa sobre l’empatia; Topa, el diàleg entre les danses de Kukai Danztza y Brodas Bros; Seu-te, un espectacle d’acrobàcies i equilibris d’Acrobàcia Minima; o la instal·lació Colors del MIM, en la qual la Fundació SASM omplirà de color i festa els carrers de Sueca. I actuació estel·lar en aquest 30 aniversari serà la de Xarxa Teatre amb el seu reeixit Veles i Vents que reunirà el públic del MIM en una nit màgica de llum, música i pirotècnia.