Els Gegants de l’Entrà de l’Alcúdia estrenen una marxa de Dani Miquel

0
555
Dani Miquel

Na Violant i en Jaume ballaran per primera vegada a ritme de la Marxa dels Gegants Roscans. La composició és un regal que fa al poble, el músic Alcúdia Dani Miquel amb motiu del 40 aniversari de la seua participació en l’Entrà. Dani Miquel tenia 12 anyets quan, per primera vegada en la seua vida, va eixir de dolçainer en l’Entrà de la mare de Déu de l’Oreto, acompanyant el ball de la Carxofa. “Només em sabia eixa cançoneta –ens comenta el músic alcudià- i la vaig tocar a l’Entrà i després durant un any sencer allà on anava i em demanaven que tocara alguna cosa a la dolçaina, tocava la mateixa”. outlet iphone 7 case online Dani comenta que a la gent no li importava, “el que volien era escoltar la dolçaina, que en eixa època era molt difícil trobar-ne gent que la tocara”. iphone 8 case outlet Des d’eixe dia, el 7 de setembre de 1979, han passat 40 anys i la vida de Dani Miquel ha pegat moltes voltes… ara se’n sap moltes més cançonetes de dolçaina, i de molts altres instruments… ara, la seua vida està unida a la música, és un dels músics més populars del País valencià, el seu nom és ben conegut per grans i menuts i les seues actuacions seguides per milers de famílies allà on va. cheap iphone 7 case I enguany, per celebrar eixe aniversari de la seua primera participació en l’Entrà, Dani Miquel ha composat una marxa per als gegants que hi participen, que representen els personatges de na Violant d’Hongria i en Jaume I, i que fins ara havien desfilat, però no mai havien “ballat”, amb el què l’esdeveniment serà una novetat per a propis i estranys. Per a esta primera ocasió s’ha demanat l’ajuda dels geganters de Burjassot, que ja han vingut a l’Alcúdia a assajar la nova marxa amb els gegants roscans. cheap iphone xr case El mateix Dani Miquel serà l’encarregat d’acompanyar els gegants dijous 7 de setembre, rememorarà els 40 anys de participació en l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto però amb música pròpia i acompanyant els elements més grans de la consueta, que fins ara no tenien una melodia pròpia. L’Entrà, que enguany estrena Consell Sectorial, eixirà a les 6.30 de la vesprada de l’Hort de Manus, amb les comparses tradicionals de banderoles, cabuts i gegants, vetes, pastorets, negrets, carxofa, tornejants i dansadors, arquets i grups de dansa, acompanyant el carro de bous amb la Mare de Déu de l’Oreto. cheap iphone 8 case En arribar el carro a la plaça del País Valencià, Tindrà lloc l’acte de donació de la imatge de la verge al poble, amb els tradicionals parlaments escrits en 1955 per Innocenci Signes dels personatges de Pregoner, Pelegrí de Montagut i Maria, interpretats enguany per Agustí Torró, Andrés Madramany i Maria Teresa Torró. iphone 8 case on sales A continuació, l’encarregat de dur la imatge a l’Hort de Manus i custodiar-la, el Portador de la Mare de Déu, Agustí Machí, la davallarà del carro i la deixarà en mans de l’Alcalde i el rector de l’Alcúdia, per ser traslladada a l’església, on tindrà lloc l’ofrena de flors i es cantaran els gojos. Així acaba l’acte més tradicional i esperat pels veïns de l’Alcúdia cada any, un acte que enguany, respectant la tradició, també ens ha dut novetats.