Art al Carrer dignificarà l’entrada d’Alzira pel pont de Xàtiva

0
880
La pintada OTAN NO serà sustituïda per la d'ALZIRA
Una zona ajardinada susituirà a la de brossa actual

Es farà un mural d’homenatge al riu Xúquer que inclourà elements de la seua fauna i flora

 Alfred Aranda: «Volem crear un ambient bonic, original i harmònic i entenem que és també una forma de fer ciutat»

La pintada OTAN NO serà ustituïda per altra de grans dimensions que dirà ALZIRA

La regidoria de Cultura d’Alzira ha projectat, dins del IV Festival Art al Carrer, una intervenció artística sobre la zona del pont de Xàtiva que serà enllestida, en breu, i que tindrà una durada d’un mes aproximadament

El projecte consistix en netejar i ajardinar els voltants, en primer lloc, per a després sustituir l’actual pintada «OTAN NO», per l’ALZIRA, en el formigó de la carretera CV-50, que sobrevola la CV-41, a més de pintar les bases que sustenten este pont. En una base es pintarà un llaurador i en l’altra el rostre d’una dona en l’Illa del Xúquer». I sobre la menuda redona existent en esta zona, les artistes locals Mai Hidalgo i Empar Piera, pintaran la Rosa del Vents.

Així el regidor de Cultura, Alfred Aranda, explica a Riberaexpress que «tot el mural és un homenatge al riu Xúquer que inclourà elements de la fauna i flora de la Ribera».

Un artista xilé afincata a València, serà l’autor dels murals que donaran a les dos cares, tant la d’eixida com la de l’entrada de la ciutat.

Fer ciutat

«Entenem que és una forma de fer ciutat, donat que l’accés a Alzira des de Carcaixent és  prou millorable», segons ha manifestat el responsable cultural.

Aranda es troba molt il.lusionat amb esta intervenció artística;»hem encarregat a un artista de prestigi, un projecte de pintura decorativa, en el qual s’han d’integrar els murals que hi han pintats de l’edició anterior i crear un ambient bonic, original i harmònic».

Aprofitament

La filosofia del seu departament en esta legislatura serà la de, «traure el màxim aprofitament material, estètic i cultural, procurant que bona part dels projectes que enllestim no siguen efímers». En esta ambiciosa iniciativa s’han implicat altres àrees municipals, com Urbanisme i Serveis Públics, iniciativa que no serà la última en la que Cultura «pose en marxa projectes comuns amb altres regidories».

20 actuacions

La IV edició d’Art al carrer, prevista per al darrer cap de setmana de setembre, comptarà amb una vintena d’actuacions, entre les que cal destacar la companyia francesa, Les Boutons, França Circ, la companyia valenciana Nuc, amb un espectacle de teatre, dansa i moviment, i el Conservatori de Dansa de València amb un espectacle de dansa clàssica, entre altres.

Cultura preten lligar este festival amb la programació dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, i entre les actuacions previstes es troben la de l’artista alzireny, Juanito Maraca, que penjarà 10 ulls-làmpares el carrer Escoles Pies, fins la culminació del certamen, amb el sopar de lliurament dels guardons en el mes de novembre.

Riberaexpress