Alzira millora la pista forestal de la Casella i restringix el trànsit als vianants

0
227
  • Des de hui es restringix el trànsit a persones i vianants

 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa del tall de la pista forestal de la Casella, que discorre des del Bar de la Casella fins al  Pla de Barber.

 

Degut a la realització de tasques de millora i manteniment per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica,  l’accés a la pista forestal de la  Casella estarà restringit en el tram assenyalat al trànsit de persones i vehicles, des del dia 4 de setembre fins a la finalització de les obres, que està prevista per a la meitat d’octubre.

Només romandrà oberta la pista d’accés a la Font del Garrofer.

Concretament, les actuacions que es portaran a terme consistixen en l’estabilització del ferm, neteja de cunetes i passos d’aigua, i la restauració dels punts erosionats, entre altres. D’esta manera, s’aconseguix millorar l’accessibilitat de cara als mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals, ja que esta via constitueix l’accés principal per a l’actuació de bombers en cas d’hipotètic incendi que afectara la Serra de Corbera, ja que comunica la Ribera amb La Valldigna per zona forestal.

 

El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, ha manifestat que “es tracta d’una obra que millorarà les condicions dels vials tant per al trànsit de persones com per a una circulació més còmoda per a vehicles i sobretot afavorirà una ràpida actuació en cas d’emergència. L’impuls a les mesures de prevenció d’incendis forestals a Alzira s’ha vist millorat per la recent incorporació d’un enginyer forestal que està implementant les mesures previstes en el Pla de prevenció”