Alzira celebra un acte d’agraïment als 35 becaris de la Dipu et beca

0
417
Els 35 becaris este migdia al saló de sessions municipal

Este migdia s’ha celebrat al saló de plens de l’Ajuntament d’Alzira un acte d’agraïment als 35 becaris i becàries del programa “La Dipu et Beca 2019”, que hui finalitzen el seu període de pràctiques.

 

L’alcalde d’Alzira i responsable del departament d’Idea, Diego Gómez, així com els tutors dels diferents departaments on han portat a terme la seua tasca, han acompanyat els joves en este acte de comiat dels participants en este programa. L’alcalde ha estat l’encarregat de lliurar-los un certificat del seu treball i dirigir-se de nou als joves, com ja ho va fer el passat mes de juliol per tal de donar-los la benvinguda.

 

“Agraïm que ens dediqueu l’estiu i desitgem que hàgeu gaudit d’esta experiència que vol afavorir la vostra trajectòria professional. Ens encantaria poder tornar a coincidir amb vosaltres, amb la vostra creativitat i professionalitat en properes convocatòries”.

 

A l’acte, s’ha projectat un vídeo resum que mostra la tasca, opinions, espais de treball i experiències de tots els joves que han format part d’esta edició de la Dipu et beca. Es tracta d’un audiovisual que ha estat realitzat per un estudiant de Comunicació Audiovisual becat a Idea.

 

Enguany, han disfrutat d’esta beca el mateix nombre de beneficiaris/àries que l’any 2018, 35, cosa que ha permés que estudiants universitaris o de Formació Professional, majors de 18 anys, hagen realitzat pràctiques formatives remunerades en els distints departaments municipals al llarg dels mesos de juliol i agost amb una dedicació de 20 hores setmanals, un total de 172 hores.

 

Gómez ha destacat: “Estes beques són molt importants per una doble vessant, d’una banda vos permeten desenvolupar-vos com a professionals en situacions reals i posar en pràctica els coneixements que treballeu a classe, i d’altra a nosaltres ens enriquix com a administració pública tindre la visió de gent jove, d’alzirenys i alzirenyes amb coneixements renovats que aporten nous punts de vista als diferents departaments”.

 

Respecte a les dades econòmiques, l’Ajuntament compta amb una subvenció del 80 % (28.000 €) de la Diputació de València, una aportació municipal del 20 %, (7.000 €) i de la Seguretat Social (3.388,70 €).

 

Distribució dels becaris en 2019

Els joves han treballat amb les indicacions d’un tutor que ha dirigit la seua tasca al llarg de l’estiu. Els becaris han format part de:

 

Arxiu Municipal: 1 persona.

La Clau-PROP: 1 persona.

Departament de Serveis Socials: 3 persones.

Oficina de Turisme: 1 persona.

Departament d’Organització i Funció Pública: 2 persones.

Departament d’Esports: 3 persones.

Departament d’Infància: 1 persona.

Departament de Cultura: 2 persones.

Departament de Gestió del territori 1 persona.

Departament de Sanitat: 1 persona.

OMIC: 1 persona.

MUMA: 1 persona.

Departament de Serveis Públics: 1 persona.

Serval: 2 persones.

Departament de Medi Ambient: 1 persona.

Departament de Recaptació: 1 persona.

Departament de Comunicació: 1 persona.

Alzira Ràdio: 2 persones.

Biblioteca: 2 persones.

Departament de Projectes i Infraestructures: 3 persones.

IDEA: 4 persones.

 

Programa la Dipu et beca

Estes beques, atorgades per la Diputació de València, permeten que els estudiants universitaris o de Formació Professional, majors de 18 anys, realitzen pràctiques formatives en els distints departaments municipals. La durada de les beques és de 2 mesos (juliol i agost) i la seua dedicació és de 20 hores setmanals en horari de 9 a 13 hores.