El Mig Any Faller d’Alzira manté la mascletà i el passacarrer però elimina el monument

0
883
© Victor Balaguer 2017

Passacarrer, mascletà, jocs infantils i macrodiscomòbil al Mig Any Faller 2019

 

El proper 7 de setembre, segons han acordat les comissions falleres de la ciutat, se celebrarà a Alzira el Mig Any Faller.

 

Des de la Regidoria de Festes s’ha llançat una programació que concentra en un dia els actes commemoratius del mig any.

 

  • A les 12 h de migdia les comissions falleres es trobaran a la plaça 1 de Maig, des d’on es donarà eixida el passacarrer que recorrerà Alzira acompanyades de xaranga fins a arribar a la plaça Generalitat.
  • A este mateix punt, la plaça Generalitat, tindrà lloc a les 14 h la mascletà a càrrec de Pirotecnia Valenciana, guanyadora del segon premi del concurs de mascletades de les falles 2019.
  • Per als més menuts s’han programat jocs infantils a la plaça Major des de les 18h a les 21h.
  • Els actes acabaran a les 23 h amb una macrodiscomòbil a la plaça Major, a càrrec de Rubén Simon.

Eliminat el monument, el sopar popular i la paella

Com en les passades edicions, l’Ajuntament espera una elevada implicació del món faller i de la ciutadania en general i anima a la participació. “Hem volgut fer un acte amb una despesa sostenible sense renunciar a un acte potent i que porte la festa al carrer” assegura el regidor de Festes, Xavi Pérez. 

Ha afegit que «no es poden repetir els tres dies de festa de març, en el Mig Any Faller, volem que participen les falles i que hi haja festa però amb sentit comú», després de reconèixer que tampoc es plantarà un monument com en les dos edicions anteriors.

Festa consensuada

La programació del Mig Any Faller d’enguany que, segons, Pérez «ha estat consensuada amb la Junta Local Fallera», s’ha reduït a un dia i a més d’eliminar el monument, tampoc es farà el sopar popular, la paella del diumenge, ni la festa acuàtica», encara que s’han afegit els jocs infantils per als més menuts.

El Grup Municipal del PP va emetre, l’any passat, un dur comunicat en considerar «desmesurada» la programació del Mig Any Faller

S’ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Junta Local Fallera, encapçalada pel president Jaume Bohigues, i de les 35 comissions de la ciutat. Les quals fan possible este esdeveniment, que enguany arriba a la quarta edició.

Gala Solidària

Cal assenyalar que el Mig Any és el tret d’eixida a un mes de setembre ple d’actes fallers. El proper dia 13 de setembre a les 20 h tindrà lloc al Gran Teatre la tercera Gala Solidària de música i ball a benefici d’Aspanion, organitzada per la Junta Local Fallera amb la col·laboració de l’escola Art i Dansa. En esta edició podrem gaudir del musical «La Bella i la Bèstia».

 

“Es tracta d’una iniciativa que valorem molt positivament perquè, a banda de tindre un caràcter solidari i necessari per a esta associació que ajuda els xiquets malats de càncer i les seues famílies, posa en valor la cultura, la música i les arts” manifesta Pérez.

 

Les entrades ja estan a la venda a l’Acadèmia Art i Dansa al carrer del Sequier Jaume d’Olit, 15 i a les taquilles del Gran Teatre.

 

També en les pròximes setmanes, el 20 i 21 de setembre, tindrà lloc el nomenament de les Falleres Majors d’Alzira, Alba Carrió Martínez i Claudia Dolz Gil i el proper 19 d’octubre la seua proclamació al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira.