L’Alcúdia enceta les concentracions mensuals contra la violència de génere

0
229

Divendres, Per Elles

L’ajuntament de l’Alcúdia convoca, divendres 30 d’agost,  la primera de les concentracions mensuals en repulsa de la violència de gènere i en memòria de totes les víctimes d’assassinats masclistes del mes, baix el nom genèric “Divendres, Per Elles”.

En el primer plenari de la legislatura es va aprovar la moció del PSPV de l’Alcúdia per a fixar el protocol d’actuació del consistori front als casos de violència masclista.

“Actualment, el nostre consistori se suma a cada convocatòria que es fa per part de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a mostrar el rebuig a la violència de gènere- afirma l’argumentari de la moció- ara proposem l’acord de fixar un protocol de convocatòria automàtica per a condemnar la violència masclista, que proporcione major solemnitat, formalitat i facilite la tasca dels grups polítics per a poder fer visible la seua condemna davant la violència de gènere i en favor de la igualtat”

Amb els vots a favor del PSPV I del PP I amb el vot en contra de Compromís per l’Alcúdia es va fixar que tots el darrers divendres de mes a les 12:00 hores es farà una concentració a la plaça de l’Ajuntament per a mostrar el rebuig front la violència masclista viscuda no sols al País Valencià sinó per tot arreu de l’estat Espanyol.  Esta moció no anirà en detriment de que es puguen convocar actes i concentracions de repulsa addicionals en casos d’especial transcendència o connexió amb el municipi de l’Alcúdia.

A la concentració es llegirà un manifest i els noms de totes les víctimes de violencia masclista en l’últim mes i es farà un minut de silenci en record a totes elles.