Alzira pren mesures preventives davant la situació d’alerta taronja

0
550
L'alcalde Diego Gómez i el regidor Fernando Pascual en la reunió d'este matí

El clavegueram local admitix fins els 80 l/m2, a parti d’ací entra en càrrega

 

Les comportes del canal de les Basses encara es troben en periode de proves

 

Davant la situació d’alerta taronja per episodi de fortes pluges, s’ha reunit este matí a l’Ajuntament d’Alzira, l’Alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual, l’empresa Aguas de Valencia i els tècnics municipals.

Així, el consistori local ha posat en marxa els següents dispositius:

• El control de les comportes del Pont de Xàtiva per part de l’empresa Aguas de Valencia.
• La supervisió del canal de les Bases per part dels tècnics municipals.
• S’ha establert com a mètode de treball la previsió d’obrir els embornals de les zones de les Bases, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres. Els embornals s’alcen en cas d’alerta roja.

L’alerta de les autoritats locals es situa, principalment, en les parts més baixes i conflictives de la ciutat, com el sector Tulell, la Plaça de la Generalitat i el carrer Pere Esplugues.

Pascual explica a Riberaexpress que el clavegueram local «admitix fins els 80 l/m2, a partir d’esta quantitat entra en càrrega i venen els problemes».

Dos punts de control

El consistori establix dos punts de control per conèixer les possibilitats de patir una inundació; Front l’antic hotel Reconquista cas que el Xúquer baixe crescut, i a la seu de l’Associació de Veïns Les Basses, si la inundació pot vindre del desbordament del barranc de la Casella.

Pascual té previst preguntar a la conselleria de Medi Ambient «perquè no ha acabat encara amb les proves que començà a fer en les comportes del canal de les Basses, abans de l’estiu». La sèquia artificial desemboca amb el Casella mitjançant dos comportes; la de l’esquerra, que funciona amb sistema flotador i la de la dreta, de forma manual.