La Policia Local rescata a una jove i a la seua mascota de la Sèquia Reial a l’Alcúdia

0
248
Un agent de la Policia Local en el moment del rescat

La Policia Local de l’Alcúdia va rescatar el passat diumenge a una jove i al seu gos de ser arrossegats per l’aigua de la Sèquia Reial.

La immediata i efectiva actuació de la parella de policies locals va aconseguir salvar primer al gos, que la jove s’havia llançat a rescatar sense aconseguir-ho, i tot seguit a la xica. L’Ajuntament de l’Alcúdia recorda que està prohibit el bany en la Sèquia Reial davant la seua perillositat.

La jove, de 30 anys, estava passejant, diumenge amb el seu gos prop de la Sèquia Reial del Xúquer quan l’animalet es va llançar a l’aigua i va ser arrossegat pel corrent. La jove es va tirar darrere d’ell per intentar salvar-lo, quedant els dos atrapats.
La seua parella va cridar la policia local de l’Alcúdia, que es va traslladar immediatament al lloc dels fets. En arribar la parella d’agents es van trobar la dona agafada a un ferro eixint de la paret i amb l’altre braç impedint que s’enfonsara el seu gosset. Els policies locals van fer un gran esforç, ajudats per una corda, i van traure primer el gos i després la dona, salvant-los la vida.
Cal recordar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer prohibix nadar a la séquia i que, encara que és un costum que ve de lluny i encara algunes persones mantenen, té un perill considerable, ja que quan la sèquia duu prou cabdal, el corrent és fort i hi ha molts metres de conducció que no tenen cap eixidor de fàcil accés.
En només una setmana, la Policia Local de l’Alcúdia ha hagut de rescatar en dues ocasions persones en la sèquia i, tot i que les dues han sigut actuacions molt ràpides i eficaces , en la primer no van poder salvar el veí que s’havia a nadar, tot i que van estar durant més de 20 minuts fent-li maniobres d’RCP. En esta ocasió, afortunadament, podem parlar d’un final feliç.