SOS: El parc de l’Alquenència d’Alzira es mor de sed

0
622
Els arbres del parc reclamen aigua

El parc de l’Alquenència, l’autèntic pulmó verd d’Alzira amb una superfície de 57.000 m2 es troba molt afectat per la forta calor d’este estiu.

Un passeig pel seu interior revetla que espècies com sureres, oliveres, tarongers i moreres i els plataners dels voltants, estan patint molta sed com ho demostra la caiguda i la sequetat de les seues fulles. Tan sols els arbres d’arrels més profundes mantene el seu colorit habitual.

Pla de Reg

El manteniment de parcs, jardins i zones verdes està adjudicat a una empresa per part de l’ajuntament; «segons el Pla Local de Reg s’han de regar entre els 15 i els 21 dies» manifesta a Riberaexpress el responsable de Serveis Públics, Fernando Pascual, que afegix «la cuba municipal els dona suport en funció de la temperatura».

Però o bé no està complint-se el termini acordat, o bé les sovint onades de calor que pateix Alzira este estiu, amb màximes superiors als 42º, fan que siga insuficient per a mantindre, com cal, la principal massa arbòrea del nucli urbà de la ciutat.

L’equip de govern va millorar des de la pasada legislatura este parc que compta amb nombroses espècies, Pascual va expresar en una ocasió que «l’Alquenència no havia rebut cap tasca de manteniment des de feia una dècada». Fins i tot ha recuperat el parc per a l’ús públic celebrant el festival «Nan@fest» i la «Biosfira».

Però resulta evident la sequetat del terreny i el patiment de bona part de les espècies, tan sols es mantenen com cal les zones de gespa.

Pascual s’ha compromés en «comprovar i actuar si cal» davant la sequetat que patix el parc i que ha estat denunciada per alguns veïns del barri.

Riberaexpress