Alzira i Carcaixent registren les màximes de la comarca amb 40,4º

0
775
Imatge d'Alzira

Este dimecres 7 d’agost està caracteritzant-se per un dia de gran xafogor produït pel vent de ponent que ha fet superar els 40º en un bon grapat de municipis riberencs. Segons AVAMET, les màximes s’han registrat a Alzira i Carcaixent amb 40,4º.

També han superat o arribat als 40º, a Sumacàrcer, La Pobla Llarga, Guadassuar i Càrcer. Han fregat esta temperatura superant els 39º en Alfarb i la Casella, mentre Algemesí ha registrat 38,8º, La Barraca d’Aigües Vives 38,6º i la Murta 38º. En Sueca els termòmetres han arribat als 36,4º i per contra a la platja de Sant Antoni de Cullera i a la de Les Palmeres de Sueca s’han qudat per davall dels 30º.

Segons La Ribera en Bici-Acció Ecologista, «estem en emergència climàtica i seguim batent rècords: aquest juny fou el juny més calorós del registre meteorològic mundial, juliol igual i hem patit 3 ones de calor, les temperatures globals s’acceleren els darrers anys, l’aigua embassada a la nostra conca seguix per baix de la mitjana dels 10 últims anys (sequera crònica)…

FA MASSA CALOR, UTILITZEM MENYS ELS AUTOS, Perqué són els principals generadors de gasos hivernacle ací».