Cullera preparada per a rebre 300.000 persones durant el Medusa Festival

0
617

El festival arranca demà dimecres i finalitzarà el pròxim 12 d’agost

L’Ajuntament demana als medusers que es descarreguen l’aplicació AlertCops

L’app servix per a denunciar delictes com agressions sexuals, geolocalitza l’usuari i facilita l’atenció per part de Policia i Guàrdia Civil

 

Cullera es prepara per a rebre més de 300.000 persones a partir de demà amb l’obertura de l’acampada de la sisena edició del Medusa Sunbeach Festival, el macro esdeveniment musical més multitudinari del país.

 

El focus està posat en la seguretat i en la prevenció de les agressions sexuals. L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el subdelegat del Govern a València, José Roberto González Cachorro, han visitat este matí el recinte del festival on han donat a conéixer els detalls del dispositiu que vetlarà perquè tot transcórrega dins de la més absoluta normalitat.

 

Les autoritats han insistit en la necessitat que els medusers es descarreguen l’aplicació per a mòbils AlertCops, disponible per a dispositius Android i IOS, a través de la qual poder comunicar qualsevol problema de seguretat a la Policia i la Guàrdia Civil.

 

A més, mitjançant l’app es poden enviar avisos per a denunciar delictes com a agressions sexuals, robatoris, vandalisme, baralles, violència masclista o uns altres. L’aplicació geolocalitza l’usuari i facilita l’atenció immediata i permet xatejar directament amb els agents.

 

Campanya contra agressions sexuals

 

L’Ajuntament de Cullera també ha aprofitat per a llançar una acció de prevenció de les agressions sexuals contra dones. La regidora d’Igualtat, Marta Tur, ha presentat la campanya ‘Només sí que és sí’. Amb ella, es vol deixar clar que hi haurà tolerància zero contra les violacions o els intents d’elles.

 

El Medusa comptarà enguany novament amb un Punt Violeta d’informació i atenció a les dones i víctimes d’agressions sexuals o violència masclista.

 

Tot això en el marc del major dispositiu de seguretat de la història del Medusa. Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Bombers i Protecció Civil desplegaran més de 1.500 efectius que vigilaran el festival per terra, mar i aire. Com a gran novetat, s’ha decretat una zona d’exclusió aèria sobre el festival en un radi de 2 quilòmetres de manera que solament l’helicòpter de la Guàrdia Civil estarà autoritzat a sobrevolar el recinte.

 

D’altra banda, la vigilància també s’estendrà a les profunditats del Xúquer i del Mediterrani. Bussos de la Guàrdia Civil treballaran conjuntament amb patrullers marins per a pentinar les aigües i efectuar labors de rescat en cas de ser necessàries, activitats en les quals treballaran conjuntament amb el Servei de Socorrisme de l’Ajuntament de Cullera.

 

La Policia Local també durà a terme un important esforç amb la prestació de més de 220 serveis des dels dies previs fins a la finalització del festival de música techno que ha aconseguit una gran popularitat internacional. Entre les seues actuacions, la Unitat Canina tindrà una especial rellevància.