Carcaixent prepara la zona on ubicarà l’Skate Park i el segon Parc Caní

0
512
zona nord de la ciutat

El Ple va aprovar la compra d’ajardinament i mobiliari urbà per a la zona nord de la ciutat

L’Ajuntament de Carcaixent ha iniciat les actuacions per adequar la zona nord de la ciutat (UD-3) en la que s’ubicaran el Skate Park i un segon Parc Caní. El ple municipal, va aprovar ahir una modificació de crèdit de 66.000€ per a la compra d’arbrat i mobiliari urbà.

L’objectiu d’ajardinar i dotar de bancs i altres elements la zona té el propòsit de millorar la imatge d’esta àrea d’oci i potenciar-la com una zona de passeig gràcies a ombra vegetal i la reducció de temperatura. Les actuacions previstes també contemplen la creació d’una barrera natural pròxima a les vies que reduirà l’impacte acústic del pas dels trens.

El regidor d’Urbanisme, Lluís Candel, ha destacat que el projecte d’arbrat “busca fer de Carcaixent una ciutat més habitable i amable, ja que tenir zones verdes en les que poder compartir temps i socialitzar amb els nostres veïns i veïnes millora la qualitat de vida de la ciutadania”. Candel, responsable també de l’àrea de Mobilitat, ha volgut assenyalar que finalitzar esta zona permetrà redefinir el traçat urbà del barri de Santa Bàrbara a més de començar a actuar en un dels punts de la ronda interior per a reordenar el trànsit que planteja el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Tant el Skate Park com el Parc Cní estan inclosos dins del Pla Biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2018-2019 de la Diputació de València i s’espera que comencen a executar-se durant l’últim trimestre de 2019. El projecte de dotar a Carcaixent d’un Skate Park, una pista dissenyada específicament per a la pràctica de patinatge o semblants, naix de la demanda de la població jove que ha traslladat en nombroses ocasions el desig de disposar d’unes instal·lacions d’oci d’este tipus.

D’igual manera, la creació d’un segon parc caní respon a una demanda social de tindre una àrea recreativa d’esbargiment per a gossos en eixa zona concreta de la ciutat. El Parc Caní, a l’igual que la instal·lació pròxima a Gaianes, té projectada la instal·lació de mobiliari adaptat per a gossos com ara fonts, pipicans, dispensadors de bosses, entre d’altres.

En total, es van destinar a Carcaixent dins del Pla SOM 2018-2019 de la Diputació de València 428.319,56 € que, a més dels projectes esmentats, inlcouen l’asfaltat de baronesa de Santa Bàrbara i Vidal Canet, la remodelació de les voreres d’esta avinguda, la renovació dels paviments de les pistes esportives de la FEVE, millorar l’accessibilitat d’alguns edificis municipals i reparar les voreres dels carrers Carlos Gomis i Apotecari Bodí.