Algemesí impulsarà un pla destinat a frenar el canvi climàtic

0
382

L’Ajuntament d’Algemesí impulsarà un pla d’actuació municipal consensuat que ajude a frenar el canvi climàtic

El ple de l’Ajuntament d’Algemesí ha acordat la declaració d’emergència climàtica, la qual cosa suposa iniciar un procés d’educació, formació i conscienciació de la població sobre la crisi ecològica i la necessitat d’iniciar una transformació social que ajude a frenar el canvi climàtic i l’extinció d’una part dels ecosistemes que comportaran la desaparició d’espècies amenaçades per l’activitat humana. La moció institucional ha comptat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, PP, Compromís, Esquerra Unida i Ciutadans, i l’abstenció de Vox.

Des del consistori algemesinenc es redactarà un pla d’actuació institucional consensuat amb tots els grups municipals. La intenció és adoptar mesures municipals que ajuden a reduir els gasos d’efecte d’hivernacle, apostar per les energies renovables i una mobilitat sostenible.

Per això, s’estudiaran mesures concretes com crear espais per als vianants, potenciar el transport públic, fomentar l’ús de la bicicleta, reduir la demanda energètica, polítiques de residus zero entre propostes.

Per a la regidora de Transició Ecològica i Medi Ambient, Elisa Lluch, “és important iniciar la legislatura amb un full de ruta que ens ajude a establir mesures i objectius perquè Algemesí faça la seua aportació a la construcció d’un món més ecològic i compromés amb el manteniment del medi ambient”.