Salvador Montañana recupera l’alcaldia de Guadassuar al prosperar la moció de censura

0
576
Montañana serà alcalde fins a febrer de l'any 2022
Assistents al ple de la moció de censura

Regidors i públic han guardat un minut de silenci per l’últim cas de violència de génere
El nou alcalde amb la vara de comandament
Rosa Almela junt Voro Montñana, serà alcaldessa els últims 15 mesos

Salvador Montañana (Compromís) ha recuperat l’alcaldia de Guadassuar este migdia al properar la moció de censura presentada pels 5 regidors de Compromís i pels 3 del PSPV, que ha servit per desbancar a l’alcalde del PP Vicent Estruch.

Montañana ha rebut una ovació majoritària, però també alguns crits de «fora, fora», procedents d’alguns simpatitzants populars.

A la primera moció de censura que es fa a tot l’estat des que el passat 15 de juny s’investiren els alcaldes, han assistit la vicepresidenta de la Diputació Mª Josep Amigó i la diputada autonòmica, Elena Bastidas, així com nombrosos veïns que omplien el saló de plens.

El nou alcalde s’ha disculpat per no haver signat «l’acord progressista» amb els socialistes abans, tot i que ha insistit en que «la moció de censura presentada està dins la legalitat». Montañana s’ha compromés a «continuar durant els pròxims quatre anys els projectes encetats en l’anterior lelgislatura».

El portaveu del PP, Vicent Estruch ha fet un discurs llarguíssim en el que ha criticat la gestió de l’equip governant durantla pasada legislatura i a més ha significat que «la moció de censura ha sigut presentada 39 dies després la meua investidura sense cap motiu». I ha afegit que la seua destitució «és una falta de respecte als veïns de Guadassuar » i que li ha produït «ràbia, tristor i impotència».

Ni valencianistes ni socialistes han revetlat el contingut del seu acord, tan sols que Rosa Almela, la portaveu del PSPV ostentarà l’alcaldia els últims 15 mesos de la legislatura.