Pilar Sanchis enllestix un innovador projecte de fabricació de bolsos sostenibles

0
1321
Pilar Sanchis en Coworking Alzira
Pilar amb la gerent de Coworking Gemma López
Una mostra del talent de Pilar Sanchis

Amb este projecte cumpliré el somni d’obrir la meua pròpia empresa

Fulla de pinya, foncs, cotó ecològic, són alguns dels materials que utilitzarà

El Museu del Calcer d’Elda acull peces de la talentosa dissenyadora alzirenya 

L’emprenedora alzirenya, Pilar Sanchis, va ser, recentment, la guanyadora dels Premis Coworking Alzira amb un innovador i original projecte destinat a fabricar bolsos a partir de cuiro vegetal elaborat amb materials reciclats. Com fibres de fulla de pinya, muskin fet amb foncs, cotó ecològic i ecoalt a partir de nailon (100%) a partir de les xarxes dels pescadors, entre altres.

Sanchis resalta que amb estos materials «complisc amb el model d’economia circular» i afegix que la fabricació de les peces «és un procés totalment artesanal».

Assessorament en Coworking

A la Ribera no hi han precedents que ella conega i assegura que amb este projecte «cumpliré el somni d’obrir la meua pròpia empresa». El Premi Coworking, consistix en gaudir, durant 6 mesos, de les instal.lacions d’esta firma de treball compartit, en la que, a més, rebrà l’assesorament adient que requerix qualsevol tipus de negoci.

Pilar recorda que es va criar en un taller de costura que regentava la seua tia, Anita Sanchis, encara que, segons confesa, «no m’agradava gens cosir». Ara bé va treballar en distintes tendes de moda com Traviata en Alzira, i fins i tot «en la millor tenda de sabates de València, on vaig descobrir un món diferent del que em vaig enamorar».

Així que esta inquieta emprenedora es traslladà a Elda on va aprendre disseny i tècnica. L’excel.lent alumna va rebre encàrrecs de distintes peces per al Museu del Calçer.

Expo a Alzira

El passat mes de maig va mostrar a la Casa de la Cultura el seu talent amb una exposició de bolsos, sabates i complements encara que amb materials convencionals.

Ara farà la seua particular transició ecològica amb el seu caràcter emprenedor i amb el suport dels Premis Coworking, com ella  ha significat a Riberaexpress; «és una oportunitat que em dona la meua ciutat», en la que es vol assentar de forma definitiva després de 20 anys d’exili.

Riberaexpress