Mayor, Salom i Balaguer responsables de Turisme, Patrimoni i Tecnologia

0
219
Andreu Salom, Jordi Mayor i Mentxu Balaguer en el nou equip de govern de la Diputació

La Diputació presenta un equip de govern que tractarà de solucionar els problemes pendents durant dècades

  • El president, Toni Gaspar, advoca per “una institució moderna, plena de política i projectes i justa amb els 266 municipis”. La solidaritat, el feminisme i la lluita contra la despoblació seran els eixos
  • Mª Josep Amigó repeteix com a vicepresidenta y portarà Medi Ambient, mentre que Rafa García serà vicepresident segon y titular de Carreteres i Carlos Fernández Bielsa vicepresident tercer i responsable de Cooperació
La Diputació de València ja té equip de govern per a la legislatura 2019-2023. Aquest dijous el president, Toni Gaspar, i la vicepresidenta primera, Mª Josep Amigó, han presentat un executiu provincial compost per 9 dones i 9 homes, que des d’aquest mateix moment es posa a treballar amb l’objectiu de “tractar de solucionar els problemes que la corporació ha tingut durant dècades i que per qüestions que no ens competeixen no es van gestionar en el seu moment”.

 

Gaspar i Amigó, que coincideixen en la necessitat d’escometre la modernització d’una institució que vol situar-se “a l’avantguarda del segle XXI”, han comparegut al Pati de la Scala al costat de la resta de diputades i diputats del PSPV i Compromís que dirigiran les diferents àrees de gestió de la Diputació durant els pròxims 4 anys.

 

Mentre Presidència inclou en el seu negociat aspectes com la Comunicació i el Protocol, la Transparència, les Relacions Interinstitucionals i l’àrea d’Igualtat, que dirigirà la diputada Isabel García, la vicepresidenta primera, Mª Josep Amigó, se situa al capdavant d’un dels 7 grans blocs de gestió, el de Medi Ambient i Sostenibilitat, sent la responsable de la Política Mediambiental, Neteja de Platges i Jardineria, Transició Energètica i Canvi Climàtic i el Consorci Provincial de Bombers.

 

Rafa García i Carlos Fernández Bielsa, vicepresidents segon i tercer de la corporació provincial, estaran al capdavant d’altres dues grans àrees de gestió, com són Infraestructures i Cooperació. García serà a més diputat de Carreteres i Vies, mentre que Bielsa, com a responsable de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial, dirigirà l’àrea que gestiona els grans plans provincials, cas del SOM, s’encarregarà de la coordinació amb la Generalitat i assumirà també les subàrees de Projectes Europeus i Restauració de Béns.

 

Benestar Social i Cultura

L’àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica estarà coordinada per la portaveu del Grup Socialista en la corporació, Pilar Sarrión, que serà diputada de Benestar i Salut Pública, mentre que Empar Folgado assumeix les àrees d’Educació i Inclusió Social. En el mateix bloc de gestió, Isabel García suma l’Escola de Capatassos a la seua responsabilitat en Igualtat; Andrés Campos es queda amb Joventut i Esports; Dolors Gimeno amb Diversitat; Mentxu Balaguer amb Govern Obert i Participació; i Ramiro Rivera amb Memòria Històrica, àrea que compaginarà amb Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació i Prevenció d’Incendis, ocupant-se de l’empresa pública Divalterra.

Quant a Cultura, el diputat i portaveu de Compromís, Xavier Rius, encapçala l’àrea al capdavant de la Gestió Cultural i els Museus, excepte el MuVIM, que dirigirà la diputada de Teatres i responsable dels Premis Iturbi, Glòria Tello. A més, Jordi Mayor, diputat de Turisme, gestionarà les Bandes de Música que s’inclouen en el bloc cultural.

Al capdavant de l’àrea d’Hisenda i Innovació se situa Vicent Mascarell, que serà el responsable d’Intervenció, Tresoreria i Gestió Tributària, mentre que Mentxu Balaguer serà diputada d’Informàtica i Tecnologia, així com de Cooperació Internacional i responsable de l’empresa pública GIRSA. Finalment, l’àrea d’Administració General la coordinarà Pilar Molina, que gestionarà Recursos Humans, Formació, Prevenció de Riscos Laborals i Empleats públics. Per part seua, Andreu Salom serà diputat de Patrimoni i dirigirà igualment Manteniment i Projectes, Parc Mòbil, Contractació, la Impremta i el BOP.

 

A més, Amparo Orts serà diputada d’Assistència a Municipis, Promoció Econòmica i Ocupació; Dolors Gimeno s’encarregarà de Transferències, Mancomunitats i Comarcalització, Normalització Lingüística i Mobilitat Sostenible; i la vicepresidenta primera, Mª Josep Amigó, se situarà també al capdavant del Institut Alfons el Magnànim (IAM).

Un acord “de principis”

El president de la corporació, Toni Gaspar, ha destacat que “aquest és un acord de principis polítics per damunt de personalismes o interessos de partit”, a la recerca de “una Diputació plena de projectes i iniciatives i justa amb els 266 municipis de la província”. Gaspar ha situat la solidaritat, el feminisme i la lluita contra la despoblació com els eixos de la legislatura, i ha assegurat que “parlaré dels municipis i els seus problemes i de futur i acords, per damunt de diferències i divagacions polítiques”.

 

Per part seua, la vicepresidenta primera, Mª Josep Amigó, ha assegurat que “els canvis iniciats en 2015 en aquesta corporació són irreversibles”. Amigó ha deixat clar que “els protagonistes de la legislatura seran els pobles, els alcaldes i alcaldesses, els regidors i les veïnes i veïns”, i ha posat en valor “la generositat dels dos partits per a arribar tan ràpidament a un acord que respecta l’esperit del Botànic”. “No estem ací per a competir, sinó per a unir esforços i arribar més lluny”, ha conclòs la vicepresidenta.