Alcàntera de Xúquer contracta 20 aturats agrícoles

0
438

Alcàntera de Xúquer combat la desocupació agrícola amb la contractació de 20 aturats

L’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer empra a un total de 20 persones -19 peons i 1 capatàs del camp- gràcies als 30.728 € que ha rebut a través del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Una ajuda que ha permés la contractació durant un mes de treballadors que normalment es dediquen a l’agricultura i que durant juliol i agost queden en situació de desocupació.

El programa s’ha iniciat hui i el personal farà tasques de conservació i millora en camins i séquies del terme municipal, amb especial recalcament en la zona ecològica de Les Penyetes i el Barranc dels Pilars. La seua labor consistirà en l’eliminació de les plantes més problemàtiques de la zona, com la canya (Arundo donax), la neteja i desbrossament de marges i l’estabilització de talussos, entre altres. Unes obres que es duran a terme per a garantir el drenatge en cas de pluges torrencials, augmentar la visibilitat, sobretot en encreuaments i corbes tancades, i evitar el risc d’incendis, sobretot a l’estiu.

“Es tracta d’una subvenció molt important per a nosaltres. Ens serveix per a combatre la desocupació agrícola estacional, garantint als treballadors parats un complement de renda durant els mesos centrals de l’estiu. A més, es contribueix a millorar i conservar l’entorn natural del nostre municipi”, explica Juliol A. García, alcalde d’Alcàntera de Xúquer.