Alzira prohibix les cremes agrícoles del 14 de juliol al 30 de setembre

0
236
Restes de poda en un camp de cítrics d'Alzira

Del 14 de juliol al 30 de setembre estan prohibides les cremes agrícoles a Alzira

 

Alzira, 12 de juliol de 2019._  Com cada any, a partir de la segona quinzena de juliol, i fins al 30 de setembre,  l’Ajuntament d’Alzira prohibix les cremes agrícoles en els municipis que compten amb pla de cremes.

 

L’instrument que regula l’ús del foc agrari a Alzira és el Pla Local de Cremes, amb el qual l’Ajuntament assumix la competència delegada de regulació i autorització de l’ús del foc en activitats agrícoles, ramaderes o cinegètiques.

 

En compliment del Pla Local de Cremes i de la Resolució del 12 de maig de la directora general de prevenció de incendis, sobre modificació del període de cremes, es deixa en suspens, entre el 14 de juliol i el 30 de setembre, totes les activitats relacionades amb la crema de restes agrícoles recollides en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives en els terrenys forestals, en els confrontants o a menys de 500 metres.

 

La política de prevenció d’incendis forestals de la Generalitat prioritza l’actuació directa sobre les causes que ocasionen focs que puguen descontrolar-se.

 

En este sentit, més del 80% dels focs que s’inicien en el terreny forestal de la Comunitat Valencian té causes humanes i, dins d’estes, les negligències són les de major pes. Les estadístiques d’incendis forestals corroboren, any rere any, que una part important de les negligències que originen incendis en les muntanyes es deuen a un ús inadequat del foc com a eina d’eliminació de restes agrícoles.