La Mancomunitat de la Ribera Alta incrementa les actuacions contra el mosquit tigre i la mosca negra

0
483

Davant la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra que s’ha detectat en diverses zones de la Ribera, per la present s’informa que al llarg dels pròxims dies es durà a terme un increment extraordinari de les actuacions previstes en la campanya de lluita contra estos vectors per part de l’empresa contractista.

Este actuacions extraordinàries consistiran en dos tractaments addicionals integrals en tots els municipis, de tipus adulticida, complementaris al tractament larvicida habitual, i requereixen una dotació suplementària de recursos materials i humans destinats a la lluita contra estos insectes.

Demà dijous 27 de juny, a les 11 h del matí, es congregaran estos efectius en la seu del Consorci de la Ribera, per a la seua presentació pública.

Alzira incrementa els tractaments per pal·liar el mosquit tigre i la mosca negra

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira seguix treballant per pal·liar l’augment del mosquit tigre i mosca negra. L’augment de les temperatures ha propiciat la proliferació d’estos insectes, és per això que al tractament herbicida per a la mosca negra i el tractament en embornals per al mosquit tigre, s’ha sumat un tractament extraordinari adulticida. Els treballs s’estan realitzant setmanalment en zones d’acumulació d’aigua i zones verdes com parcs i jardins.

La regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha estat supervisant estes tasques de control i tractament i ha manifestat que “des de l’Ajuntament s’està treballant per tractar este problema, actuant directament en els focus actius”. A més, ha assenyalat que “també estem realitzant actuacions en aquells barris on la ciutadania informa de la presència d’estos insectes, atenent i donant solució a les seues queixes”.

La ciutadania també pot col·laborar per frenar la proliferació d’estos insectes. Des de la regidoria de Sanitat es recomana evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per goteig, renovar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.