Desallotjen a 250 usuaris del Centre de Salut d’Alzira per un simulacre d’incendi

0
222
  • S’han desallotjat a uns 250 usuaris i professionals

 

  • Amb estos simulacres es garanteix la seguretat de treballadors i pacients en cas d’emergència real

 

Alzira (27.06.19). El Centre de Salut Alzira I, situat al carrer La Pau del municipi, ha evacuat hui a unes 250 persones per un simulacre d’incendi.

 

Es tracta dels usuaris i professionals del centre sanitari, així com del personal del Centre de Salut Pública d’Alzira, de la Unitat de Conductes Addictives i de la Unitat de Salut Mental, les dependències de les quals es troben també en este edifici.

 

L’evacuació del centre, que compta amb tres plantes, s’ha realitzat passades les 12.30 hores, després que un treballador haja donat la veu d’alarma en detectar un foc (simulat pels mateixos bombers) a la biblioteca del centre de salut.

 

Després de desallotjar la zona afectada i, davant la impossibilitat d’apagar el foc amb extintors, el Cap d’Emergència designat en el Pla de Seguretat del centre de salut per a estos casos, ha declarat l’evacuació completa de l’edifici.

 

Cal destacar que, amb l’objectiu que l’assaig fóra el més real possible, el simulacre s’ha realitzat en horari de plena activitat assistencial i sense avisar prèviament a treballadors i pacients, que han desallotjat l’edifici sense que s’hagen produït incidents.

 

Segons ha destacat la coordinadora del Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Salut de la Ribera, Carmen Martí, “l’assaig d’hui comportava diverses dificultats, en tractar-se d’un edifici gran, de difícil accés per als bombers i forces de seguretat per la seua ubicació en ple nucli urbà, en el qual hem utilitzat una gran quantitat de fum i en el qual treballa personal d’unitats i serveis molt heterogenis”.

 

Així, el simulacre ha comptat amb la intervenció del cos de Bombers d’Alzira, Guàrdia Civil, Policia Local, Ajuntament i el Centre de Coordinació d’Emergències-112, els quals han treballat de forma coordinada durant tot l’exercici.

 

Junt al foc i l’evacuació, l’assaig també ha recreat l’atenció urgent de diversos ferits, així com el rescat de diversos professionals sanitaris atrapats en consultes envoltades pel fum i el foc.

Després del rescat i posterior recompte de persones en el punt de reunió establit en el Pla de Seguretat del centre de salut, s’ha donat per finalitzat el simulacre i el centre ha représ la seua activitat assistencial habitual.

 

Servei de Prevenció de Riscos

 

Este tipus d’exercicis és iniciativa del Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Salut de la Ribera i el seu objectiu és el de garantir la seguretat de pacients i professionals en cas d’incendi o de qualsevol altre tipus d’emergència real.

 

Amb estos assajos, els treballadors de la Ribera coneixen com evacuar pacients i acompanyants en les seues àrees de treball, com utilitzar els mitjans d’extinció d’incendis, com donar l’alarma davant una emergència o com actuar si es veuen envoltats per foc o fum.