Corbera celebra este cap de setmana una nova edició del Blues Festival

0
344

El festival comptarà amb les actuacions del cantant nord-americà Greg Copeland i el guitarrista britànic Chris Wragg

No faltarà la ja tradicional Paella & Blues després de la jam-session del dissabte al migdia

Este cap de setmana el blues torna a creuar l’Atlàntic per a celebrar el 5 Corbera Blues Festival. La localitat de la Ribera Baixa seguix amb el seu propòsit de mostrar al món els valors socioculturals d’esta música d’arrels afroamericanes en este el seu quint aniversari.

Tres escenaris distints; artistes regionals, nacionals i internacionals; una jam-session per a tots els músics que s’acosten; el toc gastronòmic amb la ja tradicional Paella & Blues; i el fet que tots els espectacles són gratuïts i l’aire lliure són els reclams d’un festival que cada any atrau a més aficionats a la música.

El 5 Corbera Blues Festival arrancarà la vesprada del divendres 28 amb l’actuació de Dave Thomas. Este músic gal·lés que, junt amb la seua banda Blonde On Blonde, va ser part de la transició del blues a sons més psicodèlics i progressius que va viure l’Anglaterra de finals dels 60, va tornar a les arrels tocant en locals de blues de Nova York, Chicago i San Francisco.

Després d’este aperitiu, s’alçarà el teló de l’escenari principal amb la formació valenciana Peter Gun & The Paper Hats, un trio vocal femení que, acompanyat de la guitarra de Pere Peiró retran homenatge a la Nova Orleans dels anys 30 bevent directament de la font de les Boswell Sisters.

Els sons delicats i les harmonies encantadores donaran pas al moment de pujar els decibels amb el power trio Big Yuyu. Esta banda mallorquina porta més de 3000 concerts a les seues esquenes i ha recorregut els principals escenaris nacionals i de festivals d’Alemanya, Països Baixos, Regne Unit o Suïssa.

L’activitat musical començarà el dissabte 29 amb l’actuació de Dave Thomas, que repetix presència en esta edició del festival. El guitarrista britànic estarà acompanyat de The Blues Inquisition, una banda formada especialment per a l’ocasió.

Després d’ells es posarà en marxa una jam-session en la que podran participar tots els músics que vulguen formar part de la festa. I, quan acabe la música en directe, serà el torn de recuperar forces amb la ja tradicional Paella & Blues, que cada any posa el punt gastronòmic al Corbera Blues Festival.

Després d’una bona migdiada es donarà el tir d’eixida a la sessió vesprada-nit amb l’actuació a duo del cantant nord-americà Greg Copeland i el guitarrista anglés Chris Wragg. Una bona manera de viatjar en el temps cap als sons més autèntics del blues de Mississipí i Chicago.

La posta de sol a Corbera tindrà com a banda sonora a Dixie Jumble Band i el seu repertori swing, jazz, blues i música popular americana. A més, la banda valenciana comptarà amb la col·laboració de l’harmònica anglés Paul Tidiman.

La festa del blues continuarà amb Javier Tijuana i la seua banda, que tenen bitllets per a tots aquells que vulguen recórrer el sud dels Estats Units a través de la música sense menejar-se de Corbera.

La traca final d’esta edició del Corbera Blues Festival l’encendran Greg Copeland i Chris Wragg que, esta vegada acompanyats d’una banda de luxe, posaran el colofó a l’esdeveniment. Una actuació d’alts vols que només serà el punt i seguit a un festival consolidat en el panorama blues del país por mèrits propis.

PROGRAMA

Divendres 28 de juny

20h……. Dave Thomas

22h……. Peter Gun & The Paper Hats

24h……. Big Yuyu

Dissabte 29 de juny

12h……. Dave Thomas & The Blues Inquisition

13h……. Jam-Session

15h……. Paella-Blues

19.30h… Chris Wragg & Greg Copeland (duo)

21.30h… Dixie Jumble ft. Paul Tidiman

23h……. Javier Tijuana

01h……. Chris Wragg & Greg Copeland (with band)