Alzira reprén el servei d’assessorament en prevenció d’incendis a urbanitzacions

0
491

L’Ajuntament d’Alzira, com en anys anteriors, posa a disposició dels veïnat pròxim a zones forestals assessorament tècnic especialitzat en matèria de prevenció de incendis forestals.

L’objectiu d’este servei és identificar les vulnerabilitats que puguen tindre en les seves vivendes i urbanitzacions de cara a la protecció davant d’incendis forestals. “És fonamental determinar quines són les mesures que s’han d’adoptar i orientar els nostres veïns i veïnes en els tràmits necessaris davant de la Conselleria per a dur-les a terme”, assegura, Pep Carreres, regidor de Medi Ambient.

Amb l’arribada de l’estiu i les primeres onades de calor, no s’han d’oblidar els greus incendis que als últims anys s’han produït a les localitats pròximes, amb les esgarrifoses imatges del foc assetjant algunes urbanitzacions. Malauradament esta escena es repetix cada vegada amb major freqüència com a conseqüència dels efectes del canvi climàtic i de la proliferació d’urbanitzacions en l’entorn forestal.

Les urbanitzacions que rebran este servei són: Santa Marina, El Racó, Respirall i San Bernat, i també als nuclis habitats de Valletes de Bru ,Valletes de Gall, Racó de les Vinyes, Xavegó, ombriu de la Murta, Racó de Matamoros, tots problemàtics, i habituals demandants d’informació sobre drets i obligacions respecte a neteja de parcel·les per a la prevenció d’incendis. Esta iniciativa també pretén ampliar l’abast de la dita informació als propietaris de vivendes aïllades en zona forestal que vulguen adoptar mesures de prevenció d’incendis.

Este servei d’assessorament és totalment gratuït, només es requerix demanar cita prèvia per a reunir-se amb el tècnic al telèfon del area de Medi Ambient: 96 245 92 69, i adreçar-se al tècnic forestal encarregat d’esta tasca.