L’onada de calor provocarà temperatures de fins 44º el cap de setmana a la Ribera Alta

0
359

A partir del dimecres 26 LA CALOR SERÀ LA GRAN PROTAGONISTA de la resta de la setmana ja que l’augment de les temperatures serà espectacular i progressiu. L’onada de calor que esperem a partir del pròxim dijous 27 duraria almenys fins dilluns 1 o dimarts 2 de juliol. Esta massa d’aire càlid (procedent del nord d’Àfrica) seria retirada o desplaçada per l’arribada d’una nova massa d’aire més fresca (associada a una vaguada) que ens arribaria el 2 o el 3 de juliol, cosa que afavoriria la formació de ‘tronades seques’, extrem que anirem seguint de molt a prop per a mantindre-vos ben informats.

De moment, entre el dijous 27 i final de mes els valors que alcançarem seran molt alts a tot el nostre territori llevat d’una franja litoral molt pròxima a la costa. Les màximes oscil·laran entre els 38º i 40ºC però podrien situar-se entre els 42º i 44ºC als punts més càlids (podrien haver alguns ‘rècords’ superiors) com a conseqüència de les humitats sumament baixes que tindrem. El màxim d’esta ‘onada de calor’ serà entre el divendres 28 i el diumenge 30.

A l’interior el risc d’incendis serà extrem (de roig a negre).

Jovi Esteve / Meteoròleg