Alfred Aranda: «Alzira és deficitària en infraestructures culturals»

0
1281
Alfred Aranda en el claustre de la Casa de la Cultura
Aranda amb la directora de la Casa de la Cultura Elisa Torremocha

El meu somni es convertir el Cine Colón en un Centre Cultural de les Arts Escèniques

La Casa de la Cultura i el Gran Teatre patixen una programació excesiva

Potenciaré les activitats destinades al públic juvenil

 

El nou regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Alfred Aranda, ha detectat, només estrenar el càrrec que la capital de la comarca  «és deficitària en infraestructures culturals davant la fortíssima demanda existent»

Entén que la Casa de la Cultura i el Gran Teatre «patixen una ocupació excesiva, el que dificultura la programació cultural». És per això que Aranda ofertarà altres escenaris com «els salons d’actes de centres escolars i fins i tot espais a l’aire lliure per a aquelles activitats que no són estrictament d’interés cultural».

En el mateix claustre de la Casa de la Cultura confesa que el seu «somni» no és altre que «convertir el cine Colón en un Centre Cultural de les Arts Escèniques, on conviurien el cinema, els concerts, les exposicions i el teatre». Opina el nou responsable cultural que «el nou centre cultural, pioner a la comarca, li donaria molta vida a la ciutat, davant les infinites posibilitats que proporcionaria». El nou equip de govern té previst adquirir el Cine Colón, durant esta legislatura, i aprofitar al màxim les quatre sales, que acolliran les diferents arts escèniques.

La seua filosofia de treball serà la de «consolidar el que funciona en el departament, i mantindre i millorar el que es puga». Entre elles Art al Carrer, el Nanofest, la programació cultural i teatral i els Premis Literaris.

Coordinació de les activitats

Ara bé considera que l’oferta cultural «és diversa però un tant repetitiva» i per millorar este aspecte aposta «perquè estiguen coordinades les distintes activitats que es celebren al Gran Teatre, a la Casa de la Cultura i a la Biblioteca Municipal».

Explica a Riberaexpress que li agraden especialment les activitats infantils organitzades per la seua predecessora en el càrrec, Aida Ginestar; «Somriu als parcs, És una excel.lent iniciativa que continuarem, en ser intergeneracional». En canvi aposta per «potenciar les activitats destinades al públic juvenil, en la línia del concert del 9 d’Octubre, de Jazz al Carrer, Spanish Brass i Música al Claustre».

Activitats transversals

Este professor de 64 anys, recentment jubilat, no pot ocultar que es troba «molt il.lusionat», en el càrrec, reconeix que «està donant-me molta vidilla», i per a «la tardor que és molt efervescent des del punt de vista cultural a la nostra ciutat» ja vol que s’apreci el seu segell particular. «Des de el departament de Cultura anem a implicar a altres àrees municipals perquè les activitats siguen més transversals» indica. I pos com exemple que les conferències dels Premis Literaris contemplen «una mirada al riu, un passeig per la vorera del Xúquer entre altres».

La seua implicació no és sol per a dirigir el departament, sinó que ja ha participat directament en la decoració del claustre de la Casa de la Cultura que acull este estiu nombroses activitats i actuacions.

I encara que estem a mitjans del 2019, l’actiu regidor de Cultura, ja prepara «una programació especial i peculiar amb 21 projectes culturals» per commemorar, l’any 2021, el centenari del Gran Teatre d’Alzira.