Ramon Ferrer: «El Vocabulari de les Ciències de la Salut cobrix un buit en esta disciplina»

0
378
Artur Ahuir, la gerent Lilina Fuster i el presdient d l'AVL Ramon Ferrer
Un bon nombre de sanitaris ha assistit a la presentació del vocabulari
El nou vocabulari ha tingut un gran èxit entre els professionals

L’AVL ha presentat hui en l’Hospital d’Alzira el ‘Vocabulari de les ciències de la Salut’

 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha presentat esta vesprada en l’Hospital de la Ribera, a Alzira, el ‘Vocabulari de les ciències de la salut’, editat per la institució normativa dins de la seua Col·lecció de Vocabularis, una obra dirigida, principalment, als professionals de la medicina i al personal sanitari de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, de la directora gerent del centre hospitalari, Liliana Fuster, i del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, així com d’Artur Ahuir, president de la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, que ha presentat l’obra que reunix més de 7.000 termes.

El ‘Vocabulari de les ciències de la Salut’ és una ferramenta útil, de consulta, per a tots aquells professionals que utilitzen el valencià, com ha destacat el president de l’AVL, Ramon Ferrer. “Este vocabulari ve a cobrir un buit existent fins ara en esta disciplina, tant dins com fora de la Comunitat Valenciana, una circumstància que el fa únic”.

Ferrer s’ha referit a la necessitat que el valencià tinga “una projecció potent en tots els àmbits: el social, l’econòmic, el polític, el jurídic, l’educatiu, l’esportiu i ara en el sanitari amb esta publicació”. El president de l’AVL ha tingut unes paraules de record per a l’acadèmica Carme Miquel, que hui ha mort després d’una llarga malaltia.

Per la seua part, Liliana Fuster, directora gerent del centre, ha agraït l’AVL l’interés per editar este Vocabulari de les ciències de la salut i donar-ho a conéixer en l’Hospital de la Ribera, on treballen més de 1.800 professionals de la medicina i de la sanitat pública. Finalment, l’acadèmica Imma Cerdà ha presentat la conferència del Dr. Miquel Morera sobre ‘l’ús del valencià en la historia clínica’.