Diego Gómez: «Ara és l’hora d’Alzira, ens toca ja»

0
354
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez durant la seua investidura
Vista aèria parcial d’Alzira

Anem a reivindicar en esta legislatura més inversions per a Alzira

Els ciutadans ens van a exigir més, ara tenim una major responsabilitat 

La connexió amb l’Ap-7 i la millora de l’accés Nord, grans aspiracions

Volem baixar el més prompte possible dels 3.000 aturats

L’alcalde Diego Gómez, en la primera entrevista que concedix després que el dissabte fora investit amb el suport de 12 regidors, mostrarà en esta legislatura la seua vessant més reivindicativa per aconseguir subvencions i ajudes de les distintes administracions supramunicipals

Gómez recorda que en l’anterior legislatura ciutats com Gandia, Sagunt, Torrent i d’altres, van rebre subvencions de la Unió Europea que no arribaren a la capital de la Ribera, «tot i els interesants projectes mediambientals que presentarem».

I per això «anem a reivindicar davant el nou Consell més inversions per Alzira, en ser conscient com alcalde, que la gent ens va a exigir més, ara tenim una responsabilitat major» explica en el seu despatx, escoltat per quadres dels autors locals, Antonio Espinar i Josep Francés. Llògicament la seua reivindicació s’estendrà també «cap a la Diputació, el Govern Central i la UE afegix la primera autoritat local.

La condició de ser la segona ciutat més poblada, després de València, amb l’alcaldia de Compromís, és una de les cartes de presentació que pensa dur en la butxaca amb les seues visites reivindicatives.

El nou govern local, format per 9 regidors de Compromís i 3 del PSPV, s’ha traçat com a principal objectiu en el dos primers anys de legislatura, «finalitzar molts dels projectes que tenim encetats» i durant la segona part «enllestir nous projectes per al futur».

Rellevància d’Alzira

El batlle d’Alzira, que rebutjà mostrar la vara de comandament en la sessió d’investidura,  pretén que els partits dirigents en les distintes administracions «identifiquen la rellevància que té Alzira». A més exhibirà els comptes «sanejats», per fer-se fort en les seues demandes, però aprofita per advertir, i posa com exemple la compra del Cine Colón per destinar-lo a centre cultural; «cas de no subvencionar-la , recòrrerem als crèdits».

Els primers passos de la nova legislatura reivindicativa els dirigirà per aconseguir el finançament necessari per construir el nou canal interceptor de les aigües que baixen de les muntanyes pels quatre barrancs i la gestió per ampliar el barranc de la Casella.

Palau de Justícia, Rei en Jaume, Casal Jove, Policia Local, Parc de Bombers…

En la seua agenda figura subratllat en roig el Palau de Justícia, «un projecte que està acabat però que falta la licitació i adjudicació de l’obra. Tot seguit apareix el Pla Edificant de la conselleria d’Educació que ha de construir el nou IES Rei en Jaume, rehabilitar el Parra i remodelar i ampliar el Ceip Blasco Ibáñez.

També figura entre els seues primers objectius el nou Parc de Bombers que s’alçarà junt el nou edifici de la Policia Local, amb les obres avançades, en la partida del Torretxó. La redona del Forn de Carrascosa, «està acabant de redactar-se el projecte», a més de finalitzar el Casal Jove «amb o sense ajudes».

Esta legislatura deu ser determinant perquè Alzira gaudisca, després d’anys i anys de reivindicació, de la desitjada connexió amb l’AP-7  que serà gratuita a partir de l’1 de gener de 2020. Hi ha un compromís del ministeri de Foment i de la Generalitat que, mitjançant, una comissió bilateral serà l’encarregada d’enllestir els diferents accesos, com el cas d’Alzira previstos per a l’autopista que està a punt d’alliberar.-se. Gómez con fia en que el ministre José Luis Ábalos «complisca la seua promesa».

Desdoblar accés

Tam poc s’oblida de les cues de vehicles a les hores punta que registren els accessos al nord de la ciutat. La solució que contempla l’eguip de govern local és la de «desdoblar» l’actual accés des de la redona a l’àrea comercial de Carrefour i a l’estadi Lluis Suñer Picó, perquè «hi haja tant entrada com eixida», una eixida que conectaria «directament» amb el pont Groc o de McDonalds, sense passar per la redona de les Fulles.

I.lusió, reptes i expectatives

L’alcalde valencianista aventura que serà «una legislatura de molta gestió» en la que l’equip de govern fa una clara aposta «mediambiental i d’una ciutat europea de futur».

Gómez gestionarà personalment l’àrea de Promoció Econòmica amb el departament IDEA i Comerç; «volem baixar el més prompte possible dels 3.000 aturats, estem en consonància amb el Botànic» i ha recordat que la capital de la comarca és la segona ciutat de la Comunitat Valenciana, amb menys ocupació, entre les que superen els 40.000 habitants.

Finalment el batlle de l’antiga Illa del Xúquer constata que «hi ha molta il.lusió en el nou equip governant que tenim importants reptes i bones expectatives». I repetix pera deixar ben calr que, «ara és l’hora d’Alzira, ens toca ja».

Riberaexpress