Diego Gómez alcalde d’Alzira amb els vots de Compromís (9) i del PSPV (3)

0
674
Diego Gómez amb membres del nou govern local este migdia a les portes de l'Ajuntament
La nova coporació local que presidix Diego Gómez

Diego Gómez ha sigut reelegit este migdia alcalde d’Alzira en sumar els vots dels 9 regidors de Compromís als 3 del PSPV-PSOE en la sessió d’investidura celebrada al Saló Noble de la Casa Connsistorial.

Gómez ha sigut l’únic candidat presentat, en renunciar la resta d’alcaldables; Ricardo Belda (Vox), Miguel Vidal (Ciutadans), José Andrés Hernández (PP) i Isabel Aguilar (PSPV).

La sessió d’investidura que ha durat una hora justa, començava a les 12 hores amb la composició de la mesa que ha estat presidida pel regidor de més edat, Ricardo Belda (Vox), mentre ha exercit de secretària la regidora més jove, Letícia Piquer.

Tot seguit els 21 regidors han jurat o promés el seu càrrec; cal significar que els representants dels tres partits conservadors, PP, C, i Vox han jurat els càrrecs, mentre els edils de Compromís i PSPV l’han promés.

Sense vara

Diego Gómez ha sigut, a continuació, investit com alcalde, sense rebre la tradicional vara, tal i com havia anunciat i ha entregat la insígnia de plata als nous regidors de la corporació.

Els parlaments els ha iniciat la primera autoritat local, Gómez ha començat indicant que»Alzira és una ciutat clau en la Comunitat Valenciana, a més de referent i model de gestió». La seua aposta és fer-la «més amable i sostenible, amb un major nombre d’arbres i menys vehicles a motor».

Ha resaltat que el Pacte de la Vila suposa «la unió de les forces progressistes que pretenen una ciutat de talant obert, front als que volen tornar al passat».

També s’ha compromés ha dur endavant «nous projectes» i aser «un exemple de transparència i bon govern». A dur endavant «una gestió econòmica responsable», a no incrementar els impostos municipals». L’alcalde de la capital de la Ribera ha comentat que la bona gestió realitzada ha permés que en esta legislatura l’Ajuntament «tinga una major capacitat de finançament que es traduirà en nous projectes».

Projectes que passen per millorar l’accessibilitat, crear noves zones verdes, per dur endavant el Pla d’arbratge i per avançar en la transició ecològica. Finalment s’ha compromés a treballar «per una Alzira millor» i a que «la nostra bandera seran les persones».

Mentre Isabel Aguilar (PSPV) considera que Alzira és ara «una ciutat moderna, activa i viva per a les persones», després de resaltar que «l’equip de govern és molt sólid i està molt unit com ho ha demostrat durant els últims quatre anys». La tinent alcalde socialista aposta per la participació ciutadana, la transparència i la igualtat de génere. Però ha advertit que «encara no està tot fet», a més de convidar els alzirenys a «conèixer millor la seua ciutat».

Oposició constructiva

Pel que fa a l’oposició, tant el PP, com Ciutadans i Vox han coinciditn en assenylar que faran una «oposició constructiva» i en que proposaran una baixada dels impostos municipals. Ricardo Belda (Vox) ha demanat al nou govern que «respecte a l’oposició». Miguel Vidal (C,s) ha manifestat que tindran una acctitut «fiscalitzadora i vigilant» respecte a l’equip de govern i José A. Hernández (PP) expresava la seua voluntat de «consensuar les principals decissions».

La sessió d’investidura ha culminat amb la interpretació de l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Riberaexpress