Juan Costa d’Alzira un exemple de superació als seus 74 anys

0
1294
Juan Costa ha eixit esta vesprada per la porta gran de l'Epa Enric Valor
Juan amb el diploma de graduat junt al director i professores de l’EPA
Juan ha sigut l’estrella del fí de curs a l’escola d’adults
L’alcalde en funcions Diego Gómez i la regidora d’Educació electa Maria Calvo s’han sumat a l’homenatge

L’antic xòfer s’ha graduat hui en ESO a l’EPA Enric Valor

Hui ha rebut un sentit homenatge d’esta comunitat educativa 

Després de jubilar-se va decidir estudiar per aprendre i millorar la meua cultura

Juan Costa Martí va nàixer fa 74 anys a Cullera, però vingué a Alzira l’any 1983 per treballar de xófer en l’empresa Espejos Sanchis. Ací es va casar i es va convertir en un veí més de la capital de la Ribera. Havia cursat tan sols estudis primaris fins els 14 anys en l’Acadèmia Miguel de Cervantes de la població turística de la comarca.

Es va jubilar fa 9 anys i un any després es va matricular a l’Escola Permanent d’Adults (EPA) Enric Valor. «A poc de jubilar-me vaig pensar i ara qué faig», pensat i fet, «vaig decidir anar a l’escola per aprendre, millorar la meua cultura i enriquir-me personalment».

Costa començà amb el nivell NO2, un curs de cultura general en el que no es fan exàmens i tot seguit decidia matricular-se d’ESO. Els seu primer objectiu fou «recordar el nivell que tenia quan anava de menut a l’escola». Recorda que l’animaren a continuar i tot just hui es gradua, «i la veritat és que no estic arrepentit».

Confesa que li agraden les Matemàtiques, la Història, també Ciències Naturals «perquè són molt boniques». També que li costa estudiar més que als joves «per la memòria» i que agafa un pupitre sempre en primera fila «per vore millor la pissarra».

Sols té elogis per als professors de l’EPA, que ha tingut durant els 8 anys «tenen molta paciència amb mi» i ens demana que reflexem els seus noms; Alicia Sifre, Manolo Gil, Imma Peris, Cristina Peláez, Maria Calvo, March i Rafael Noguera, «de tots ells guarde bons records», comenta a Riberaexpress.

També la seua dona, Soledat, que «accepta que estudie perquè li ajude en la casa», encara que de tant en tant «me pregunta perquè estudie».

A este antic xòfer li agrada la música clàssica al temps que es declara valencianista de tota la vida «soc del València CF des de que tenia 6 anys i col.leccionava cromos».

Però amb el títol d’ESO ja en la butxaca, no es dona per satisfet; «mentre físicament puga vindre» i abans d’agafar les vacances ja té previst «planificar», amb el director del centre Carlos Garcia, els estudis que abastarà el pròxim curs acadèmic.