Diego Gómez renuncia a la vara d’alcalde per evitar agafar-la de mans de Vox

0
1030
Esta vara no serà protagonista el dissabte en la sessió d'investidura

La investidura del candidat de Compromís per Alzira, Diego Gómez, registrarà una novetat respecte a les celebrades de forma tradicional en la capital de la Ribera. Gómez ha revetlat a Riberaexpress que renuncia a mostrar la vara que simbolitza l’autoritat, perquè vol evitar la imatge del regidor de Vox, Ricardo Belda, entregant-li el que era antigament un instrument per a medir superfícies, semblant a l’actual metre.

I és que Belda serà el dissabte el president de la mesa en ser el regidor de més edat nova corporació. El representant de Vox no ha acceptat la proposta de Gómez de rébre-la de mans de la secretària de la mesa, Letícia Piquer (Compromís), en la seua condició de regidora més jove.

L’actual alcalde en funcions ha assegurat que «la vara continuarà guardada com ha estat durant els quatre anys d’esta legislatura», donat que no l’ha utilitzat en cap dels actes oficials, com solen fer alguns presidents de consistori. Gómez assenyala «l’edil de Vox buscava tindre protagonisme en la sessió d’investidura» al negar-se a que li l’ entregara la vara la secretària de la mesa.

La sessió d’investidura culminarà amb la interpretació de l’Himne Regional, però no sonarà, al Saló Noble, l’Himne Nacional, tal i com reclamava Vox. Segons l’actual alcalde en funcions, la interpretació de l’Himne Nacional «està reglat perquè sone en determinats actes oficials entre els que no es contemplen les sessions d’investidura dels alcaldes».

La vara d’alcalde té el seu origen en l’època musulmana, quan l’aleshores Jutge (equivlaent a l’actual alcalde) la utilitzava per a mesurar servituds de pas, sembrats o construccions, entre altres, en casos de litigi entre veïns.