Salom: «Enguany la Fira Modernista ha donat un pas endavant molt important»

0
1173
Dones vestides d'època junt el Magatzem de Ribera
L’alcalde en funcions Paco Salom amb el diputat Joan Baldoví durant la cercaivla inaugural

L’alcalde en funcions de Carcaixent, Paco Salom, ha fet una valoració «molt positiva» de la IV Fira Modernista, en donar «enguany un pas endavant molt important».

Un pas endavant que ha vingut donat per la «major presència de forasters, a falta de confirmació oficial» i perquè «s’ha vestit de l’època més gent que mai».

Tot i la presència de milers de visitants, Salom destaca que «no haja habut cap incident durant els tres dies». Ha felicitat a la regidora de Turisme, Paula Lozano i al seu ample equip de col.laboradors, a més de resaltar «el paper dels voluntaris i col.lectius participants en l’organització», com el grup de teatre Ágora, Amics de la Vieta i l’Associació de Botiguers del Mercat, entre altres, junt a la Policia Local i Protecció Civil.

Les majors aglomeracions de gent es produiren dissabte per la vesprada i diumenge pel matí, amb un centre de la ciutat Bressol de la Taronja ple de gom a gom.

L’Ajuntament espera amb expectació el resultat de l’estudi de la Universitat de València que determinarà l’impacte econòmic d’esta edició de la fira que va nàixer fa quatre anys.

El pressupost global d’esta edició oscil.la «entre 55.000 i 60.000€, que és el cost brut a l’espera de que es puga restar d’eixa xifra les subvencions de les instituticons», afirma la primera autoriat local.

Veïns orgullosos

Salom assegura a Riberaexpress que «la gent de Carcaixent està orgullosa de la seua Fira Modernista» i «sols alguns polítics que fins la campanya electoral eren molt crítics, ara han matitzat les seues crítiques i diuen que fira, sí, amb algun que altre canvi».

Enguany,la Fira Modernista ha mantés la mateixa estructura, centrada en la divulgació del patrimoni local, fet que confirma l’aposta ja consolidada de Carcaixent per posar en valor la important presència d’elements modernistes que té el seu entorn urbà i rural.

Completa oferta

Al voltant, a l’igual que en edicions anteriors, els nombrosos assistents han gaudit d’una completa oferta d’espectacles, gastronomia, teatre i moltes altres iniciatives desenvolupades amb la col·laboració d’entitats, associacions, institucions, empreses i establiments de la ciutat.

En esta última edició s’han sumat noves rutes com la Ruta de la Vieta, la Ruta pels Arbres Centenaris de la ciutat o el rastre de mobles antics i customitzats en la Plaça del Mercat. Enguany també s’ha mantés la línia iniciada l’edició anterior sobre triar un eix temàtic que vertebre part del programa.

El tema escollit per a este 2019 ha sigut el dels mitjans de transport, fonamentals en el comerç de la taronja com s’ha pogut comprovar a la Sala Sant Llorenç amb l’exposició “El viatge de la taronja. De l’Hort al Menjador”, que ha permés fer un recorregut pel procés que travessava la taronja des que es collia al camp fins  que arribava a una taula de qualsevol país d’Europa.

L’equip de govern local preten que la Fira Modernista siga «un revulsiu social i comercial» que forme part «d’un projecte estratègic» destinat a «convertir el patrimoni cultural i la memòria compartida en un actiu social i econòmic».