Compromís i el PSPV ultimen les negociacions per governar Alzira

0
801
Diego Gómez i Isabel Aguilar al final de la investidura de 2015

L’alcalde en funcions d’Alzira i alcaldable per Compromís, Diego Gómez, ha reconegut hui que les negociacions amb el PSPV «es troben prou avançades» encara que «no estan tancades», de cara a conformar un govern de coalició per a la pròxima legislatura a la capital de la comarca. Un acord que podria sellar-se abans que culminara esta setmana i que serà anunciat a primers de la pròxima.

Per part socialista, Isabel Aguilar,que no repetirà com vicealcaldessa,ha reconegut que «les negociacions van molt bé» i que «hi ha bona sintonia», el que significa que la fumata blanca està molt pròxima perquè Compromís i el PSPV acorden desenvolupar, conjuntament, i durant quatre anys més, les polítiques progressistes aplicades en esta legislatura que està a punt de passar a millor vida.

Tot i l’hermetisme existent, Riberaexpress ha pogut averiguar que Gómez assumirà, personalment, la delegació de Promoció Econòmica que reunirà al departament d’IDEA i a Comerç, respartides, durant esta legislatura, entre Ivan Martinez d’EUPV i Isabel Aguilar del PSPV. Falta per concretar quí dels dos partits ostentará la delegació de Recursos Humans que també dirigia Martinez.

Albert Furió continuarà al capdavant de la regidoria d’Hisenda, mentre Pep Carreres ostentarà, de nou, l’àrea municipal de Medi Ambient que afegirà el nom d’Ecologia, mentre Agricultura encara no tè propietari.

Sara Garés, segona de la llista de Compromís dirigirà, novament, l’àrea de Seguretat i Policia Local, mentre Marina Mir seguirà al capdavant de Serveis Socials i Polítiques Inclusives.

Seguint amb les delegacions que ostentarà la coalició valencianista, el nou regidor Alfred Aranda, ha reconegut que Cultura estarà dirigida per ell. Hui ja ha participat, junt a l’alcalde, en la presentació dels XXXI Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

La professora de l’EPA Enric Valor, Maria Calvo, estarà al front d’Educació, àrea que ha ostentat el socialista, Pepe Grau, en esta legislatura.

El periodista i músic, Xavier Pérez, es farà càrrec de l’àrea de Comunicació, que ha dut personalment l’alcalde. Altra professora, lligada a Amnistia Internacional de la Ribera, Leticia Piquer, serà la titular d’una nova regidoria nomenada, Cooperació.

Pel que fa als tres representants del PSPV, Fernando Pascual, que sustituix a Alberto Yago, continuarà al front de Gestió Urbanística i Serveis Públics, però l’Oficina de Contractació passarà a mans d’algun regidor de Compromís.

Els principals dubtes es troben en les delegacions que recauran en Isabel Aguilar, que pel moment, sembla no continuarà en Festes ni tampoc ostentarà Comerç. Mentre la nova regidora socialista, la periodista, Gemma Alós, podria fer-se càrrec de l’àrea de Participació Ciutadana, que portava Inma Onrubia.

Dos delegacions importants com Festes i Esports, ésta última, dirigida, fins ara, per Aida Ginestar de Compromís, busquen el corresponent inquilì, a nou dies de la investidura convocada per al dissabte dia 15 a les 12 hores.

La principal novetat d’esta legislatura podria ser, a falta de confirmació, la contractació d’un gerent, que gestionara, de forma professional, el consistori alzireny.