El PP de Carcaixent baralla l’opció de pactar amb el PSPV i Ciutadans per desallotjar a Salom

0
1396
Salvador Ferrer en el cartell electoral dels recents municipis

Carcaixent es troba estos dies en plena ebullició política a conseqüència dels resultats de les eleccions municipals que han deixat un jeroglífic de molt difícil solució.

Així els últims dies d’esta setmana s’han multiplicat els contactes entre uns i altres per tal de configurar una majoria absoluta que en tots els casos passa per un pacte a tres.

Compromís amb 6 regidors és la força més votada, però es troba prou lluny de la majoria absoluta. Li seguixen el PP, el PSPV i Units per Carcaixent amb 4 representants cadascú, mentre Ciutadans ha entrat en la corporació, per priemra vegada, amb 3 regidors, entre ells el sempitern Juan Albert.

El candidat popular, Salvador Ferrer, ha admitit a Riberaexpress que la combinació «PP-PSPV-C,s és una opció que té color». Ferrer i la socialista Sara Diert, gaudirien, dos anys cadascú, l’alcaldia de la modernistat ciutat citrícola. «Estem negociant tots encara i no es pot aventurar res, totes les vies es troben obertes», indica el lletrat carcaixentí.

Programes semblants

Ferrer assegura que els programes electorals de quasi totes les candidatures «són molt semblants» fet que propicia l’acord.

Menys explícita és la socialista Diert, comerciant de professió, «fins que no acabem de parlar amb tots no pendrem cap decissió», però sembla que no fica cap línia roja, «hi han moltíssimes opcions, no puc descartar res» advertix l’alcaldable del PSPV.

La única opció que té Paco Salom de conservar l’alcaldia per a Compromís, és pactar amb el PSOE i que els regidors de Ciutadans s’abstinguen en la sessió d’investidura.

El jeroglífic començarà a resoldre’s la próxima setmana en plena Fira Modernista, en unes dies en els que es recorda l’esplendor del bressol de la taronja.