Calatayud: «Ni exigim l’alcaldia de Carcaixent ni pactarem amb Compromís»

0
1694
Ana Calatayud cap de cartell de UxC

L’alcaldable de la candidatura Units pr Carcaixent (UxC), Ana Calatayud, està disposada a qualsevol pacte local en el que no figure Compromís, formació valencianista a la que ha ficat una línia roja. Calatayud, en declaracions a Riberaexpress ha desmentit que exigisca l’alcaldia, tot i ser «la formació que més ha pujat en vots», fins el punt de duplicar el nombre de regidors. Ara el partit local suma 4 representants, els mateixos que el PP i el PSOE que la superaren per escasos vots.

Mil combinacions

«Hi han mil combinacions, estem parlant amb tots, llevat de Compromís, però encara està vert un possible acord», ha assegurat la lider d’UxC. Fins ara ha mantés un primer contacte, amb reunions bilaterals amb el PP, Ciutadans i també amb el PSPV. Per a ella les tres formacions que han aconseguit 4 representants, «estan legitimades per ostentar l’alcaldia». Reconeix que una de les solucions seria repartir-se la presidència del consistori, però encara estan «lluny» perquè es puga consolidar un acord.

Apartar a Salom

El PSOE de Sara Diert que s’ha reunit amb uns i altres «no ha dit ni que sí ni que no», amb un pacte amb les formacions més conservadores. Calatayud deixa ben clar que el seu partit, «no té etiqueta, en la candidatura hi han persones de dretes i d’esquerres», i per tant admitix que pactaria amb els socialistes per tal d’apartar a Compromís i a Paco Salom de l’alcaldia de Carcaixent.

Ana Calatayud no oculta la seua satisfacció pels resultat electorals del passat 26M, » Units per Carcaixent és el partit que mé ha pujat en estes eleccions».

Els resultats d’estes municipals han deixat un mapa de pactes molt variat que possibilita múltiples combinacions, fet que paral.lelament dificulta els acords davant les escases diferències de vots i de regidors entre els partits. Compromís ha guanyat amb 6 regidors, però necessita el suport del PSPV i que els tres nous edils de Ciutadans, s’abstinguen o voten a la seua candidata Mónica Amorós, per obtindre la investidura.

De nou, l’imcombustible, Juan Albert, que pertany ara a C,s té la clau de la governabilitat al municipi bressol de la taronja.

VOTOS POR PARTIDOS EN CARCAIXENT
PARTIDO CONCEJALES VOTOS %
COMPROMÍS MUNICIPAL 6 2.541 25,41 %
PP 4 1.821 18,21 %
PSOE 4 1.796 17,96 %
UperC 4 1.667 16,67 %
Cs 3 1.188 11,88 %
REINICIEM CRCXNT 0 461 4,61 %
PODEM-EUPV 0 421 4,21 %