Salom dona per perduda l’alcaldia davant un possible pacte PP, PSOE i C,s

0
574
Salvador Ferrer candidat del PP sembla el millor colocat per sustituir a Paco Salom

L’alcalde en funcions de Carcaixent, Paco Salom, dona per perduda l’alcaldia davant la possibilitat de conformar-se dos coalicions; una que estaria formada pel PP (4), PSOE (4) i Ciutadans (3) i altra en la que s’incorporarien els 4 regidors de la UxC d’Ana Calatayud a un acord amb el PP i Ciutadans, que també sumarien els 11 representants que suposa la majoria absoluta en la pròxima corporació.

Salom no contempla el pacte de Compromís (6) amb els 4 del PSPV, que lidera Sara Diert, donat que es quedaria a un edil de la majoria absoluta. L’alcaldable del PP, Salvador Ferrer, que ha sigut la formació més votada, és el que més paperetes té per sustituir a Paco Salom al capdavant del consistori carcaixentí.

L’alcalde en funcions es mostra contundent respecte al seu futur «no contemple cap pacte amb el PSOE», perquè segons revetla «els quatre partits han estat junts tota la legislaltura, fins i tot formaren un grup de whatsapp». I afegix «no sé exactament la combinació que eixirà però serà entre tres dels partits que han estat a l’oposició».

A Paco Salom li crida l’atenció que hagen promés «baixar els impostos i pujar les ajudes municipals a les associacions».

Respecte a les causes de la forta davallada de Compromís, que ha perdut quatre regidories, argumentava a Riberaexpress; «tal vegada haja sigut per fer una política poc populista i vistosa, en lloc de dedicar-me a sanejar l’ajuntament», també creu que la baixa participació haja pogut influir en la pèrdua considerable de vots que, encara que ha estat la formació més votada, no podrà pactar amb cap altre partit per aconseguir una majoria absoluta.